BABY SHOPPEN SPEELGOED

Cadeautips eerste verjaardag jongen

10 februari 2015

verjaardag

Een eerste verjaardag moet natuurlijk gevierd worden. Eerder maakte ik al eens een artikel met cadeautips voor de eerste verjaardag van een meisje. Wordt je zoontje, neefje, kleinkind of een jongetje in je omgeving bijna 1, dan ben je vast op zoek naar leuke cadeautips voor zijn bijzondere allereerste verjaardag! Ik besloot daarom ook een artikel te maken met cadeautips speciaal voor (bijna) 1-jarige jongetjes. Wellicht doe je hiermee wat inspiratie op voor een cadeautje of het opstellen van een verlanglijstje!

Cadeautips eerste verjaardag jongen

Ongetwijfeld heeft de jongen in kwestie al volop speelgoed, maar zo rond de eerste verjaardag beginnen kindjes behoefte te krijgen aan ander, meer uitdagender speelgoed. De eerste verjaardag is dus een prima moment om op die behoefte in te spelen. Onderstaand een vijftal cadeautips. Overigens zijn deze niet per se alleen voor jongens geschikt. Er zullen absoluut genoeg meisjes zijn die deze spulletjes ook geweldig vinden!

Vtech Toet Toet Garage

Ik kende hem van een vriendin, wiens zoontje de Toet Toet Garage van Vtech voor zijn verjaardag had gekregen. Had ik zelf een zoontje gehad, dan was dit denk ik het ‘grote’ cadeau geweest dat M en ik hadden uitgekozen. Ik vind het geweldig en een beetje de jongens-variant van het Gelukkige Geluiden Huis van Fisher-Price. De autootjes die bij de garage horen maken geluid en ook aan de garage zelf valt een boel te ontdekken.

Loopwagen

Ik blijf een zwak houden voor houten speelgoed en speelgoed dat naast leuk voor je kindje, ook leuk staat in je woon- of de babykamer. Deze retro loopwagen vind denk ik elk jongetje geweldig en zou ik zo een ereplaatsje geven in mijn woonkamer. Hij is bovendien ook nog eens leverbaar in veel verschillende kleuren.

Een ander soort loopwagen is de babywalker. Voor kindjes die nog niet zelfstandig kunnen lopen een echte uitkomst. Lise is zo trots als ze achter haar karretje loopt! Bovendien heeft deze babywalker van Woezel & Pip ook nog eens een heel activity center op de voorkant, waar je kleintje zich urenlang mee kan vermaken.

Duplo

LEGO Duplo vind ik leuk voor zowel meisjes als jongens. Toch heb je binnen de collectie sets die heel leuk zijn voor meisjes, maar ook sets die wat meer gericht zijn op jongens. Neem bijvoorbeeld deze set LEGO Duplo Creatieve auto’s. Naast het plezier van het bouwen, kan je kleintje daarna lekker met de autootjes door de kamer rijden.

Houten Blokken

Ik zei het al, ik ben fan van houten speelgoed. Houten blokken mogen wat mij betreft eigenlijk ook niet ontbreken in de ‘speelgoed stash’ van je kindje. Voor jongens vind ik deze houten raket helemaal geweldig. De raket bestaat uit verschillende delen die met behulp van magneten op elkaar kunnen worden gezet. Niet alleen leuk om mee te spelen, maar minstens zo leuk om naar te kijken wat mij betreft.

Boekjes

Net als in het meisjesartikel eindig ik ook dit lijstje met boekjes. Want boekjes zijn altijd leuk. De kartonnen boekjes met stevige bladzijden vind ik het fijnst voor baby’s en dreumesen. De verhaaltjes die daarin staan zijn meestal net lang genoeg voor je kindje om zijn aandacht vast te kunnen houden. Nijntje is hier echt favoriet, maar we ontdekten ook het boekje Mama Kwijt van Chris Haughton. Ook een hele grote aanrader!

Wat vind jij leuke cadeautjes voor een jongetje dat 1 jaar wordt? Laat het me weten in een reactie op dit artikel. Ik ben heel benieuwd!

6 Comments

 • Reply Ralph 10 februari 2015 at 06:34

  Dank je wel Monique! 🙂

  P.S. Ik bedoel het niet vervelend hoor, maar wist je dat je in bijna elk artikel het werkwoord “besluiten” gebruikt? Echt een stopwoordje van je 😉

 • Reply Daantje 10 februari 2015 at 07:37

  Tobias kreeg voor zijn eerste verjaardag de Grimm regenboog. Dat zijn ronde blokken die gezamelijk een regenboog vormen. Hij speelt er echt dagelijks mee.

  Een toet toet garage heeft hij ook, maar hij speelt er nog niet echt mee…

 • Reply Silke 10 februari 2015 at 08:55

  Hier is toet toet een groot succes en Jules is nog maar negen maanden. er staat dan ook op zijn verjaardagen whislist heel wat toet toet uitbreidingen.
  Wat hebben we er verder nog op staan? Een fietsje (een drie in een, dus nu om te duwen, dan een loopfietjes en dan een echt fietsje 🙂 , een zandbak, boeken, cd’s en dvd’s van Kaatje en haar vriendjes (Belgisch dus wss onbekend in nederland 🙂 )

 • Reply Vlijtig Liesje 10 februari 2015 at 11:23

  Ik vind het leuke tips. Het is belangrijk iets te kiezen dat je kind leuk vindt, en dat ook leuk is voor later vind ik.

 • Reply Mama van Vesper 10 februari 2015 at 17:22

  leuke tips! Ik hou ze in m”n achterhoofd!

 • Reply angelique 10 februari 2015 at 19:56

  Leuk dat je ook aan jongens aandacht besteed

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.