BABY

Babyzwemmen met Lise

26 mei 2014

DSC_3377

Een paar maanden geleden besloten we Lise aan te melden voor babyzwemmen. Het leek me zo leuk om samen met mijn meisje rond te dobberen in een lekker warm zwembad. Bovendien leek het me goed als ze al op jonge leeftijd aan water zou wennen, op een speelse manier.

Helaas bleken meer ouders op dat idee te zijn gekomen en was er een flinke wachtlijst. We zouden een brief krijgen zodra we konden starten. Die brief kwam een maand geleden en gisteren was het dan zover: Lise’s eerste zwemles!

Een les duurt een halfuurtje en één ouder mag mee het water in. De andere ouder mag uiteraard wel langs de kant meekijken en foto’s maken. We spraken af dat ik de eerste keer aan de beurt was om met Lise mee te gaan. De volgende keer is het M zijn beurt.

Wat was het enorm leuk! Lise was eerst wel erg onder de indruk van zoveel water en zoveel andere ouders en kindjes, maar toen ik haar even had laten wennen vond ze het erg leuk! Ze spartelde lekker met haar beentjes en probeerde de balletjes en eendjes waar ze mee mochten spelen ook vast te pakken. En ze is zelfs van de ‘glijbaan’ geweest en ook al kopje onder! Kindjes hebben tot ze ongeveer 8 maanden een reflex waardoor ze zonder probleem onder water kunnen. Als je dat op vroege leeftijd vaak blijft herhalen, wordt het een soort automatisme voor ze. Dat wist ik nog niet!

We hebben volop genoten en gelukkig heeft M veel foto’s gemaakt. Ik ben er zo blij mee! Weer een mooie herinnering. En gelukkig komen er nog veel meer lessen aan. Volgende week mag M met Lise het water in. Het lijkt me ook erg leuk om vanaf de kant toe te kijken als trotse mama!

Liefs,
Monique

4 Comments

 • Reply Nicole 26 mei 2014 at 11:04

  Oooh echt super leuk, dat wil ik ook!
  Ga ook maar eens googlen waar het hier in de buurt kan…

  • Reply Monique 26 mei 2014 at 21:11

   Ja moet je doen! Ik vond het geweldig. Heb nu alweer zin in volgende week!

 • Reply Linda 26 mei 2014 at 23:15

  Babyzwemmen is echt ontzettend leuk om te doen. Knap hoor om haar dan gelijk onder water te houden. Bijzonder dat er zelfs een wachtlijst is. Hier kan je gelukkig gewoon binnenlopen, maar is ook wel drie keer per week.

 • Reply Mieke 27 mei 2014 at 21:42

  Wat leuk, babyzwemmen. Wij hebben het nooit gedaan met de onze meiden, maar het lijkt me super leuk! En mooie foto’s ook.
  Op naar nog veel meer leuke zwemlessen voor Lise!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.