BABY ZWANGERSCHAP

De babynaam… Volgens mij zijn we eruit!

27 september 2016

babynaam

Een van de leukste, maar wat mij betreft ook lastigste taken die je te wachten staan als je zwanger bent is het zoeken naar DE naam voor je kindje. Na lang twijfelen, wikken en wegen geloof ik dat we er nu toch echt uit zijn. We hebben een babynaam gekozen! 

Een aantal weken geleden nog schreef ik dat ik me afvroeg of het allemaal wel op tijd zou gaan lukken met die babynaam. Ondanks dat we een doordachte methode hadden om de mooiste kindernaam te kiezen, wilde het tot dat moment nog niet zo opschieten. Zo kwamen onze favoriete namen niet bepaald overeen en had geen van de namen die we wel beide mooi vonden het ‘ja! dat is ‘m!’-gevoel.

Het leek me zo leuk, romantisch bijna, om samen van het begin af aan al helemaal overtuigd te zijn van een en dezelfde naam. Het had een hoop stress gescheeld als dat het geval was geweest, maar mocht dus niet zo zijn.

Mijn top drie bleef eigenlijk door de tijd heen vrij onveranderlijk. Die van M ook, alleen kwamen ze dus totaal niet overeen. Uiteindelijk zijn we namen gaan wegstrepen waarvan we een of meer goede redenen konden bedenken waarom ze niet geschikt zouden zijn. Zo wilden we geen té populaire naam en mocht hij niet met een L of een M beginnen.

Natuurlijk waren we er toen nog niet, want het kiezen van de mooiste naam is natuurlijk geen kwestie van ‘kiezen wat na wegstrepen overblijft’. We maakten met z’n tweeën een app-groepje aan waarin we at random namen konden oefenen. Ik spamde daar regelmatig mijn favoriete naam. In combinatie met Lise, in combinatie met de achternaam, in zinsverband en met een hele rits emoji’s erachteraan.

Niet veel later hadden we een afspraak voor een 3D-/4D-echo. Toen we na afloop de geboortekaartjes stonden te bewonderen die de echoscopiste aan de muur had hangen, vroeg zij of we al een naam hadden bedacht. Waarop M plotseling zei dat we ‘er wel zo’n beetje uit waren’. Ik was zo verbaasd dat ik op dat moment niet wist hoe te reageren. En op de terugweg in de auto zei hij, ja hij heet toch gewoon *pieeep*?

Waarop ik natuurlijk weer ging twijfelen, want: zei M dit nu om van het gedoe af te zijn, om mij m’n zin te geven of omdat hij de naam zelf ook écht mooi vindt? Heel fijn, die hormonen…

“Toen we na afloop de geboortekaartjes stonden te bewonderen die de echoscopiste aan de muur had hangen, vroeg zij of we al een naam hadden bedacht. Waarop M plotseling zei dat we er wel zo’n beetje uit waren.”

De babynaam – toch weer twijfel

Een paar keer sloeg de twijfel bij mij toch weer toe en pakte ik de namenlijsten erbij. Maar telkens kwam het erop neer dat ik toch weer bij de naam van onze keuze uitkwam. En nu M me herhaaldelijk op het hart heeft gedrukt dat hij de naam zelf ook echt echt echt leuk vindt, begin ik langzaam te geloven dat we eruit zijn.

Wat de naam gaat worden hou ik nog even voor onszelf. Buiten ons tweetjes weet niemand het namelijk. Ik vind het toch het mooist als we het pas bekendmaken als ons zoontje geboren is. Wel ben ik heel benieuwd wat anderen van onze naamkeuze vinden. Al weet ik natuurlijk dat smaken verschillen en heus niet iedereen het de mooiste naam van de wereld zal vinden.

Zaten jij en je partner direct op één lijn wat de naam van jullie kindje betreft?

Afbeelding babynaam via Shutterstock.

10 Comments

 • Reply Marieke 27 september 2016 at 06:58

  Toen ik zwanger was van ons dochtertje Anne. Wist ik niet of ik zwanger was van een jongetje of meisje. Ik heb altijd geroepen mocht ik ooit een dochter krijgen, dan noem ik haar Anne. Sinds dat ik een jaar of 15 was. Mijn man moest er eerst niets van hebben. Na meerdere lijstjes samengesteld te hebben, zei hij ook in één keer het wordt toch Anne bij een meisje!

 • Reply Bregje 27 september 2016 at 07:46

  Oooh zo spannend! Ik ben heel benieuwd! Bij ons duurde het even, maar toen de naam Laurens boven tafel kwam waren we het al heel gauw eens!

 • Reply Suz 27 september 2016 at 07:56

  Wow wat fijn! Hier ruim 30 weken zwanger en ook nogsteeds het zelfde probleem. 2 totaal verschillende lijstjes.

  Hopelijk gaat mn man ook nog over stag met de naak die ik zo mooi vind hihihi

 • Reply Nicole 27 september 2016 at 08:27

  Wij waren er vrij snel uit haha. Lijkt me wel moeilijk en die hormonen werken dan ook niet mee inderdaad!

 • Reply Nicole 27 september 2016 at 11:10

  Oh dat twijfelen lijkt me vreselijk. Wij wisten Spencer gelijk en waren we het gelijk over eens en deze meisjesnaam was ook in een minuut beklonken.

 • Reply Chantal 27 september 2016 at 14:00

  Wij zijn er bijna uit! Maar het duurde dit keer een stuk langer dan bij onze zoon Noah, daar waren we het super snel over eens en we hadden allebei zo’n gevoel van dit is het. Nu het een meisje wordt, ben ik veel meer aan het twijfelen over de naam. En hebben we ook niet zo snel het ‘dit is het’ gevoel gehad. Maar ik denk toch dat we bij onze eerste optie gaan blijven. Nog een paar weekjes en dan is ze er. Hopelijk vind ze het zelf ook een mooie naam!

 • Reply janske 27 september 2016 at 14:51

  Heel herkenbaar hoor! Ik twijfelde zelfs na de geboorte nog of we wel de juiste naam voor Coco hadden gekozen 😉

 • Reply Jessica 27 september 2016 at 16:08

  Ik ben zo benieuwd!!! Ik denk dat het niet een hele lange naam gaat zijn, maar net als bij Lise, 4-5-6 letters…

 • Reply Jodi - liefthuis 27 september 2016 at 18:21

  Oooow zo spannend. Ook heel leuk dat hij ineens zo zei, maar zo heet hij toch grwoon

 • Reply Charlotte 27 september 2016 at 20:17

  Oh net op tijd hihi. Wij zaten bij Aukje helemaal niet op één lijn dus ben benieuwd dit keer. Maar ik vind jongensnamen sowieso ontzettend moeilijk dus eerst maar eens afwachten wat het gaat worden…

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.