BABY QUINN'S UPDATES

Baby update Quinn | Twee weken oud

14 november 2016

twee weken oud

Vandaag is Quinn precies twee weken oud. Zoals je in de eerste baby update kon lezen, hadden we de eerste week wat problemen met de borstvoeding. Vandaag praat ik je bij hoe het daar nu mee gaat. Ook lees je hoe de nachten gaan en of we al een beetje gewend zijn aan ons nieuwe ritme.

Voeding

Vorige week waren we vanwege het niet goed aanhappen nog druk met theelepeltjes en later cupjes kunstvoeding. Echt een heel gedoe, dus ik was blij toen we zondag van de verloskundige te horen kregen dat we de bijvoeding mochten aanbieden met een fles. 60 cc voeding met een cupje naar binnen zien te krijgen is echt bijna niet te doen namelijk.

Maandagmiddag kwam de lactatiekundige langs. Iets waar ik erg naar uitkeek, want als er iemand verstand heeft van borstvoeding geven is zij het wel. Ze keek hoe het aanleggen ging en liet me verschillende voedingshoudingen uitproberen. En toen we bij de rugbyhouding waren, lukte het zowaar Quinn aan te leggen en te laten drinken. Wat was ik blij! Ze heeft op papier gezet waar ik aan moet denken en beloofde een paar dagen later te bellen om te vragen hoe het ging.

Het aanleggen ging steeds beter en na drie dagen lukte het me zelfs ook liggend in bed te voeden en in de ‘gewone’ Madonna-houding. Die laatste gebruik ik nu eigenlijk standaard, omdat dat wat mij betreft toch net wat gemakkelijker zit.

Voeden op zich is nu het probleem dus niet meer, maar helaas kunnen we nog altijd niet zonder kunstvoeding. Quinn komt namelijk nog maar zelden verzadigd van de borst. Of het aan mijn productie of zijn drinktechniek ligt weet ik niet, maar het is iets waar ik toch wel een beetje van baal. Vandaag komt er iemand van het consultatiebureau langs en zal ik het met haar bespreken. Zij zal Quinn ook wegen om te zien of hij goed gegroeid is de afgelopen week. En houdt het aan dan ga ik opnieuw de lactatiekundige bellen voor advies. Op de lange termijn vrees ik namelijk dat dit geen werkbare oplossing voor ons is.

Slapen

Sliep Quinn tijdens zijn eerste week nog vooral tussen ons in, inmiddels is hij helemaal gewend aan zijn wieg en slaapt hij daar zonder problemen in. We zetten ook niet meer om de drie uur een wekker, maar wachten tot hij zelf wakker wordt voor een voeding. We hebben gemerkt dat wanneer we hem wakker moeten maken hij ofwel gewoon niet wakker te krijgen is, ofwel veel te moe om effectief te drinken. Zelf laat hij ’s nachts zo’n drie à vier uur tussen de voedingen dus dat is voor nu prima.

Nog steeds slapen we zelf (te) weinig, maar dat is deels onze eigen schuld. Vaak blijven we tot de late avondvoeding beneden zitten en voordat we klaar zijn met verschonen en voeden is het vaak tegen twaalven voor we gaan slapen. En om 7.30 uur gaat toch echt die wekker weer, ook al zijn we in de tussentijd twee keer wakker geweest voor een voeding. Stiekem kijk ik heel erg uit naar het moment dat Quinn eraan toe is wat langere tijd tussen twee voedingen te laten.

Dagelijkse routine

Maandag en dinsdagochtend profiteerden we nog van de heerlijke hulp van de kraamverzorgster. Woensdag stonden we er voor het eerst helemaal alleen voor. Het was een pittig ochtendje, want Quinn was onrustig en Lise was ook niet in haar beste humeur. De aandacht op de juiste manier verdelen en zelf ook nog wat taakjes in huis volbrengen wordt denk ik mijn grootste uitdaging de komende tijd.

Deze week ben ik voor het eerst weer echt de deur uit geweest. Een wandelingetje naar HEMA met beide kinderen en een ritje naar Action in mijn uppie met de auto. Beide gingen goed, al had de wandeling niet veel langer moeten duren. Ik ben blij als mijn conditie weer helemaal de oude is en ik er vaker lekker op uit kan.

Komende week wordt een drukke, want volgende week zaterdag is Lise’s derde verjaardag! Verder ben ik benieuwd hoe het verder gaat met voeden en natuurlijk of Quinn zijn gewicht een mooie stijgende lijn laat zien. 

8 Comments

 • Reply Joyce 14 november 2016 at 06:34

  Wat fijn dat alles zo goed gaat. Jammer wel dat Quinn nog steeds bijvoeding nodig heeft. Hopelijk kun je dat gauw afbouwen. Het zou natuurlijk super zijn als het gaat lukken met de borstvoeding.

 • Reply Nicole 14 november 2016 at 07:13

  Wat balen dat het nog steeds niet gaat zoals je had gehoopt maar zo te lezen doe je er alles aan om het te laten werken. Girl power hoor!

 • Reply Loes Johanna 14 november 2016 at 08:59

  Wat jammer dat de voeding nog niet loopt zoals je zou willen. Je lijkt er in ieder geval alles aan te doen om het te laten slagen, super knap!

 • Reply Charlotte 14 november 2016 at 12:24

  Fijn dat het wat beter gaat met de borstvoeding! Maar kan me voorstellen dat je de bijvoeding graag af wilt bouwen. Hopelijk gaat het lukken. En die nachten was ik al bijna weer vergeten haha. Zou fijn zijn als hij snel door gaat slapen…

 • Reply Jodi - liefthuis 14 november 2016 at 17:36

  Onze spruit drink ook veel beter als hij zelf mocht komen ipv wanneer wij om de drie uur gingen aanbieden. Jullie verhaal qua voeding lijkt erg op dat van ons. Hopelijk gaat het snel beter en dan zonder bijvoeding verder.

 • Reply De M van Mama - Jessica 15 november 2016 at 00:09

  Wat is het een knap mannetje!
  Echt goed van je dat je doorzet met de borstvoeding!

 • Reply Sandra 15 november 2016 at 17:27

  Wat ziet het er een lieverd uit! Echt knap hoe je met 2 kinderen alsnog alles probeert te doen om borstvoeding te geven, supergoed bezig!

 • Reply Jessica 15 november 2016 at 22:12

  Wat fijn dat het goed gaat! Lijkt me best lastig om al vroeg voor de laatste avondvoeding te gaan slapen. Ik denk dat ik ook iemand zou zijn die wakker blijft.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.