BABY QUINN'S UPDATES

Baby Update Quinn | 9 maanden

1 augustus 2017

Quinn was gisteren precies 9 maanden oud. Wist je dat dat gewoon driekwart jaar is? En dat hij dus over 3 maanden zijn eerste kaarsje mag uitblazen? Bizar hoor! Maar gezien zijn razendsnelle ontwikkeling kan ik het toch wat beter plaatsen dat hij al bijna baby-af is. Hoe jammer en moeilijk ik dat stiekem ook vind. 

Voeding

Eten en drinken zijn hier echt totaal geen probleem. Wat dat betreft lijkt Quinn op zijn grote zus. Lise vond en vindt namelijk ook alles lekker. Erg fijn en ik besef dat dat lang niet bij alle baby’s of kinderen zo is.

Ik keek zojuist even naar Quinn zijn voedingsschema in de vorige baby update en kom tot de ontdekking dat er niets is veranderd. Nu hadden we vorige maand natuurlijk heel wat veranderingen doorgevoerd en krijgt hij nog maar 3 flessen, dus heel gek is het niet. Maar ik verwacht dat we binnenkort de fles na de boterham eraf gaan halen en vervangen door een bekertje thee of water. Zo hebben we dat bij Lise destijds ook gedaan. De enige flessen die Quinn dan nog krijgt is de fles die verwerkt zit in zijn ontbijtpap en de fles die hij nog krijgt voor het slapengaan.

Voor de volledigheid hieronder nog even zijn globale dagschema:

8:00 ontbijt
6 scheppen Bambix pap fijne granen (8+ mnd) aangelengd met een gedeelte van de fles 210 cc  + 7 scheppen Nutrilon Standaard 2. De melk die overblijft geven we na de pap gewoon via de fles.

10:00 Tussendoor
Fruithapje

12:00 Lunch
1 boterham besmeerd met boter en smeerkaas/appelstroop/jam
flesje 150cc + 5 scheppen Nutrilon Standaard 2

15:00 Tussendoor
rijstwafeltje of soepstengel

17:30 Diner
Groente, aardappels/pasta/rijst, vlees/vis en wat magere yoghurt als toetje

20:00 Voor het slapen
Fles 210 cc + 7 scheppen Nutrilon Standaard 2

Slapen

Volgens mij is er wat slapen betreft niet zo gek veel veranderd ten opzichte van vorige maand. Quinn doet overdag twee dutjes. Eentje ’s ochtends na het fruit tot aan de lunch en eentje van ongeveer 14:00 tot 16:00 uur ’s middags. Hij slaapt beide keren zeker twee uur aan een stuk.

Na het avondeten hebben we nu min of meer een vast avondritueel. Als de kinderen in bad moeten begint het daarmee. Meestal gaan ze gewoon samen in het grote bad. Ideaal. We kiezen er ook weleens voor om te douchen en dan gaat een van ons eerst met Lise de douche in en de ander komt dan Quinn brengen en weer ophalen als hij gewassen is.

Meestal krijgt rond 19:00 uur eerst Quinn een verhaaltje in zijn eigen kamer, maar erg veel geduld heeft hij daar nog niet voor. Hij is vooral bezig om het boekje in handen te krijgen, haha. Daarna gaat hij in bed en slaapt meestal vrij snel. Hij is dan immers ook al vanaf een uur of vier ’s middags wakker.

Daarna is het tijd om Lise voor te lezen. Voorheen lazen we nog weleens voor terwijl Quinn bij Lise in bed lag, maar hij is nu zo beweeglijk en we merken dat Lise dan niet lekker tot rust komt. Dus zij krijgt nu weer gewoon zoals vanouds zelf een verhaaltje terwijl ze ontspannen in bed ligt.

Het tijdstip dat Quinn ’s ochtends wakker wordt verschilt nogal. Heel soms is het erg vroeg, rond half zeven. Maar steeds vaker slaapt hij toch wel tot minimaal zeven uur of zelfs half acht door. Ik geloof dat we wederom niet mogen klagen.

Ontwikkeling

Zelfstandig zitten is geen kunst meer voor Quinn. Vanuit liggende positie zelf gaan zitten doet hij nog niet, maar als je hem op zijn billen op een kleedje zet hoef je inmiddels niet meer bang te zijn dat hij omkukelt. Dat was vorige maand nog weleens het geval.

Het voorzichtige tijgeren dat ik in de vorige update besprak heeft inmiddels serieuze vormen aangenomen en af en toe weet Quinn zijn knietjes al op te trekken en zit hij in een heuse kruiphouding. Hij is enorm sterk en dat merk je aan alles. Hij tijgert/kruipt inmiddels de hele kamer door en daarom moeten we goed opletten dat er geen gevaarlijke dingen binnen zijn bereik liggen. Ik ben heel blij met de box, want ik kan hem eigenlijk niet meer onbewaakt op de vloer achterlaten. Zeker aangezien Lise speelgoed heeft met kleine onderdelen dat nogal eens rondslingert. Ze weet inmiddels wel heel goed dat Quinn daar nog niet mee mag spelen, maar ik kan natuurlijk niet van haar verwachten dat ze het uit zichzelf weghaalt als hij in de buurt is.

Staan doet Quinn ook al. Ja echt! Eerst alleen als je hem neerzet, maar M heeft ook al een aantal keer gezien dat hij zich aan de spijlen van de box optrok tot staan. Dat trotse koppie dat hij dan heeft is echt geweldig!

Kletsen doet hij nog altijd met alleen klanken. Dadadada en varianten daarop. Soms zegt hij (volgens mij per ongeluk) iets dat lijkt op ma-ma. Bewust is dat nog niet en dat hoeft ook niet. Ik vind dat gebrabbel sowieso al geweldig om naar te luisteren.

Quinn heeft nu kledingmaat 80, al heeft hij ook nog weleens iets in maat 74 aan. En gelukkig maar, want ik heb in zijn eerste maanden best wat zomerkleding in maat 74 gekocht omdat ik niet verwachtte dat hij nu al in maat 80 zou zitten. Oeps… De luiers die hij draagt zijn nog steeds maat 4 en dat past perfect. We hebben nu uitsluitend de luiers van Kruidvat in huis en die bevallen heel goed.

Dat was het alweer voor deze maand! Zoals je gelezen hebt gaat hij enorm snel en dat vind ik af en toe wel even slikken hoor. Iets in mij wil dat hij voor eeuwig klein blijft, maar dat kan natuurlijk niet. Ik ben ontzettend trots op mijn kleine man en ben heel benieuwd wat hij de komende maand weer allemaal bij zal leren!

6 Comments

 • Reply rebecca 1 augustus 2017 at 08:02

  wat heeft quinn toch prachtige felle blauwe ogen
  wat heerlijk zeg als je kindje alles lust. wou dat wij dat ook konden zeggen
  over onse kindjes. en ja ja quinn alweer bijna 1 jaar.
  gaat veels te hard he!
  en wat is lise toch een lieve zus!

  • Reply Monique 2 augustus 2017 at 07:31

   Leuk dat je dat zegt! Ik ben heel benieuwd of ze blauw blijven. Vind ze zelf ook erg mooi! Vooralsnog mogen we niet klagen nee, maar dat kan nog best veranderen natuurlijk… we zullen zien!

 • Reply Nicole 1 augustus 2017 at 08:26

  Oh het gaat echt snel he! Vind het hier ook al zo snel gaan want volgende week is hij alweer 2 maanden 😭

  • Reply Monique 2 augustus 2017 at 07:32

   Huh, 2 maanden? Milo is toch vorige week geboren? 😉

 • Reply Janske 1 augustus 2017 at 12:05

  Wat gaat ie hard zeg 😍 lekker ding!

  • Reply Monique 2 augustus 2017 at 07:33

   Jaaa, enorm! Dus ik geniet maar in sneltreinvaart mee, haha 🙂

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.