BABY QUINN'S UPDATES

Baby Update Quinn | 8 maanden

30 juni 2017

Mijn lieve zoon Quinn is vandaag precies 8 maanden oud! Helaas kan ik zijn vermaanddag niet samen met hem vieren, want hij is dit weekend samen met Lise bij mijn ouders. Gelukkig had ik de foto al gemaakt en kan ik jullie zo toch bijpraten over zijn ontwikkeling de afgelopen maand. Want wat gaat hij hard!

Voeding

Toen Quinn net 7 maanden was ben ik gestopt met het geven van borstvoeding. In de vorige update schreef ik al dat het nog maar weinig voorstelde, maar het duurde dus niet lang voor ik er helemaal mee gestopt was. Gelukkig begon Quinn ook duidelijk minder interesse te tonen in het voeden en dat maakte het voor mij makkelijker om deze fase achter me te laten. Ondanks alle moeite en doorzettingsvermogen die het gekost heeft ben ik ontzettend blij dat ik heb mogen ervaren hoe het is om borstvoeding te geven.

Wat Quinn zijn voedingsschema betreft zijn er toch best wat dingen veranderd ten opzichte van een maand geleden. Zo eet hij nu pap als ontbijt, een boterham bij de lunch en is zijn avondmaaltijd serieuzere proporties gaan aannemen. Ik was even vergeten hoe snel een baby gewoon gaat mee-eten. Het schema ziet er nu ongeveer als volgt uit:

8:00 Ontbijt
6 scheppen Bambix pap (6 mnd) aangelengd met een gedeelte van de fles 210 cc  + 7 scheppen Nutrilon Standaard 2. De melk die overblijft geven we na de pap gewoon via de fles.

10:00 Tussendoor
Fruithapje

12:00 Lunch
1 boterham besmeerd met boter en smeerkaas/appelstroop/jam
flesje 150cc + 5 scheppen Nutrilon Standaard 2

15:00 Tussendoor
rijstwafeltje of soepstengel

17:30 Diner
Groente, aardappels/pasta/rijst, vlees/vis en wat yoghurt als toetje

20:00 Voor het slapen
Fles 210 cc + 7 scheppen Nutrilon Standaard 2

Slapen

Eigenlijk is er wat slapen betreft ten opzichte van de vorige update niet zoveel veranderd. Meestal leggen we rond 19:00/19:30 eerst Lise in bed en lezen we beide kinderen een verhaaltje voor. Quinn gaat daarna nog even mee naar beneden voor zijn laatste fles om rond 20:00 uur ook te gaan slapen. Dat inslapen is nog steeds vaak een probleem. Dat wil zeggen dat hij erg huilt als hij in bed wordt gelegd, maar meestal toch binnen een kwartier in slaap valt. Hij is ook duidelijk moe voor we hem naar bed brengen, dus waar het aan ligt is nog altijd een raadsel. Er zijn trouwens ook dagen dat hij gewoon rustig in slaap valt en dan rond 22:00 uur wakker wordt en getroost moet worden. De nachten gaan verder eigenlijk heel goed. Soms wordt Quinn wat vroeger wakker en soms wat later, maar het is gelukkig nooit extreem.

Overdag doet Quinn nu twee flinke dutjes. Eentje rond 10:00 uur tot aan de lunch en eentje tussen grofweg 14:00 uur en 16:00 uur. Gisteren sliep hij ’s middags zelfs ruim drie uur! Daarover hebben we dus zeker niet te klagen en voor hemzelf is het natuurlijk ook fijn dat hij zo goed kan rusten overdag.

Ontwikkeling

Heb je even? Quinn kan inmiddels zelfstandig zitten. Dat wil zeggen, hij kan zichzelf rechtop houden in zittende positie, maar als hij te wild beweegt en uit balans raakt valt hij nog weleens om. Verder probeert hij als een malle te tijgeren en dat begint eindelijk te lukken. Hij is erg vastberaden een speeltje te pakken te krijgen als het net buiten zijn bereik ligt. Op pure wilskracht weet hij zich dan naar voren te schuiven.

Verder merken we dat hij heel sterk en beweeglijk is. Eigenlijk wil hij het liefst staan en als je hem rechtop op je schoot zet begint hij meteen te glunderen. Hij eet inmiddels zittend in het babyzitje van de Tripp Trapp en dat gaat heel goed. De Newborn Set hebben we dus helaas naar zolder verhuisd. In de stoel zit hij trouwens ook vaak op en neer te wippen en heel hard te gillen van plezier. Dat is voor ons wel even wennen, want Lise was een heel rustige baby 🙂

Een andere grote mijlpaal is het babbelen. Meestal is het nu dadadadada, maar ik heb ook al andere varianten gehoord. En als hij verdrietig is hoor ik ook weleens mamammm. Dat doet hij waarschijnlijk (nog) niet bewust hoor, maar het begin is er.

Zijn kledingmaat is 74/80 en hij draagt luiers in maat 4. Ik ben hem niet gaan wegen dus helaas heb ik geen up to date info over zijn gewicht. Maar dat het een gezonde jongen is kun je op de foto’s wel zien denk ik 😉

Dat was ‘m weer voor deze maand! Wat gaat het hard he…. over 4 maandjes vieren we alweer zijn eerste verjaardag. Daar denk ik nog maar even niet aan! Ik ben heel hard aan het genieten van alle nieuwe dingen die hij leert en ben ontzettend trots op mijn kleine knuffelbeertje 🙂

4 Comments

 • Reply Charlotte 30 juni 2017 at 06:37

  Wat is het toch een heerlijk mannetje om te zien! Fijn dat hij het zo goed doet!

 • Reply Veevy 30 juni 2017 at 11:52

  Jeempie wat gaat het hard he! Hier is Evy 6 maanden en we duiken nu dus vol het vaste voeding schema in.. even zoeken weer want weet echt niet meer hoe we dat bij Veerle deden.. het CB zei dat we moesten gaan kijken naar 1 fles eraf maar weet gewoon even nog niet hoe of waar.. jouw schema zou daar wel eens een handje bij kunnen gaan helpen!

 • Reply sharon 30 juni 2017 at 13:25

  mijn zoontje Jim is vandaag precies 8 maanden en zijn ontwikkeling gaat gelijk op! Leuk om te zien. het huilen in bed komt me heel bekend voor. iedere avond is het raak! Het zal vast een fase zijn 😊 … Geniet ervan!

 • Reply Vlijtig Liesje 30 juni 2017 at 14:05

  Die foto’s zijn echt geweldig. Wat een schattig ventje.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.