BABY QUINN'S UPDATES

Baby Update Quinn | 7 maanden

1 juni 2017

Gisteren was Quinn precies 7 maanden oud. De hoogste tijd voor een nieuwe update over zijn ontwikkeling dus! Hoewel we nog steeds een baby in huis hebben vind ik gek genoeg dat het echt baby-achtige er al een beetje vanaf begint te gaan. Stop de tijd!

Voeding

De borstvoeding stelt nog maar heel weinig voor. Aanleggen doe ik eigenlijk alleen nog in de ochtend en soms heeft hij er zin in en een andere keer is hij totaal niet geïnteresseerd en laat ik het zitten. Ik denk dat we bij de volgende update volledig gestopt zullen zijn wat borstvoeding betreft, maar ik heb nu zelf ook eindelijk het gevoel dat het goed is geweest. Dat we eruit hebben gehaald wat erin zat samen. Ik koester het wel heel erg, want ik ben zo blij dat het na flink doorzetten toch gelukt is en ik dit keer wel heb mogen ervaren hoe het is om je kindje zelf te voeden. Heel bijzonder!

We zijn dus vrijwel volledig op flesvoeding over gegaan. En eigenlijk is er in vergelijking met de vorige update niet veel veranderd, behalve dat we zijn overgegaan op Nutrilon Standaard 2 en in de laatste fles van de dag nu drie scheppen Bambix fijne granen pap doen in plaats van rijstebloem. Verder is er een fruithapje aan zijn dagelijkse menu toegevoegd. Het schema ziet er als volgt uit:

7:00/8:00 Fles 210 cc + 7 scheppen Nutrilon 2

10:00 Fruithapje

12:00 Fles 210 cc + 7 scheppen Nutrilon 2

15:00 Fles 210 cc + 7 scheppen Nutrilon 2

17:00 Groentehapje

19:00 Fles 210 cc + 7 scheppen Nutrilon 2 + 3 scheppen Bambix fijne granen

Het groentehapje bestaat eigenlijk uit groente in combinatie met aardappel, rijst of pasta. Vlees en vis hebben we nog niet geïntroduceerd maar daar gaan we vanaf deze maand wel mee beginnen. Net als het groentehapje maak ik het fruithapje zoveel mogelijk zelf. En waarvan ik het maak ligt er maar net aan wat ik in huis heb. Als het even snel moet is een banaan prakken het makkelijkst. Laatst had ik daar wat stukjes nectarine doorheen gedaan. Daar smulde hij van!

Slapen

Ik durf het bijna niet te typen, maar het slapen gaat de afgelopen tijd echt heel erg goed! Quinn slaapt in principe gewoon de nachten door, gaat rond 19:30/20:00 uur naar bed en wordt de laatste tijd op een voor ons perfect tijdstip van 7:00/7:30 uur wakker. Het enige wat de afgelopen dagen met name even niet zo lekker gaat is het inslapen ’s avonds. Ik vermoed dat dat te maken heeft met de overgang van 3 naar 2 slaapjes waardoor hij rond 19:00 uur ’s avonds soms al vanaf 15:00 uur wakker is en daardoor eigenlijk te moe om nog een fles te drinken en rustig te gaan slapen. Als we hem laten huilen slaapt hij meestal wel binnen 20 minuten, maar ik vind het toch niet fijn om hem zo overstuur te zien. Als je tips hebt hoor ik ze graag!

Ontwikkeling

Zitten gaat nog iets beter dan ik in de vorige update al schreef. Echt zelfstandig zitten is er nog niet bij, maar Quinn heeft nu echt aan een klein steuntje al genoeg om te kunnen blijven zitten. Hij vindt het prachtig! Rollen doet hij inmiddels alsof het niets is en eindelijk lukt het hem ook om langer op zijn buik te blijven liggen en zijn hoofd op te tillen. Hij vindt het nu heel leuk om op zijn buik te liggen spelen of rond te kijken. Ik dacht dat hij nog niet zelf terug kon rollen, maar zag hem dat toevallig gisteren voor de eerste keer doen. Fijn dat hij dus ook in staat is weer op zijn rug te gaan liggen als hij er op zijn buik even genoeg van heeft!

Iets dat ik de laatste tijd ook ontdekt heb is dat hij begint te reageren op zijn naam. Zo leuk! Het gekke is dat ik bij Lise op al deze dingen zat te wachten en ze bij Quinn ‘opeens’ lijken te gebeuren. Alsof ik ergens nog het idee heb dat hij pas een paar maanden oud is (of dat stiekem gewoon zou willen 😉 ).

Helaas worden we deze maand niet op het consultatiebureau verwacht en wordt Quinn dus in principe niet gewogen en gemeten. Qua kleding heeft hij nu van bijna alles maat 74 nodig en we zijn druk bezig de laatste luiers maat 3 op te maken, want die beginnen echt te klein te worden. Ik gok dat Quinn nu rond de 9 kilo weegt en 74 cm lang is, maar pin me er niet op vast. Misschien dat ik volgende week even naar het weeguurtje ga op het consultatiebureau. Gewoon omdat ik nieuwsgierig ben!

Dagelijkse routine

Zoals ik hierboven al schreef zit Quinn momenteel in de overgangsfase van 3 naar 2 slaapjes overdag. ’s Nachts maakt hij een lange ruk van 11 a 12 uur. Zodra hij wakker wordt is het eerst tijd voor een fles en laat ik hem daarna spelen. Inmiddels ligt hij vaker op een speelkleed op de grond dan in de box. Ook de wipstoel vindt hij heerlijk. Die heb ik bij Lise helemaal niet zoveel gebruikt, maar ik merk dat ik hem er bij Quinn veel vaker bij pak. Quinn laat gelukkig, net zoals zijn zus destijds, heel goed zien wanneer hij moe is. Hij begint namelijk of te gapen, of hij wrijft in zijn ogen. Dan is het tijd om naar bed te gaan. Overdag gaat dat eigenlijk vrijwel altijd zonder problemen. Erg fijn!

Als ik op pad ben doet Quinn ook weleens een dutje in de Maxi-Cosi als we met de auto zijn of in de wandelwagen wanneer ik te voet de deur uit ben. Sinds een paar dagen hebben we de reiswieg naar zolder gedaan en zit hij dus in het zitje. Voor hem veel leuker, want hij kan lekker om zich heen kijken. Maar met in slaap vallen heeft hij dan wat meer moeite. Gelukkig kan dat zitje bij de Joolz wel helemaal horizontaal en als ik een Dooky gebruik om de prikkels weg te nemen, gaat dat slapen toch best goed.

Tot mijn spijt moet ik bekennen dat er nog altijd geen video is opgenomen. Sorry daarvoor, maar ik heb het gewoon echt heel erg druk! Als er animo is, laat het me dan even weten in een reactie want dan ga ik mijn best doen het een dezer dagen toch eens écht te doen!

6 Comments

 • Reply Rory 1 juni 2017 at 09:17

  Ah wat schattig. Ja, die overgang van meerdere naar 2 slaapjes kan ik mij nog wel goed herinneren. Dat is echt even heel wat anders. Het klinkt heel goed allemaal. En wat wordt hij al groot!!! Stoere bink 🙂

 • Reply Kristel 1 juni 2017 at 09:27

  Leuk om de gelijkenissen te lezen! Hier ook een mannetje van 7 maanden, zit op hetzelfde schema. Maar ik vraag me af of we al een fles moeten gaan minderen.. hij drinkt ze niet meer allemaal op.

 • Reply Nicole 1 juni 2017 at 20:04

  Het zal misschien ook de warmte zijn? Tenminste dat merken we bij Fay heel erg..

 • Reply Roxanne 3 juni 2017 at 17:48

  Wat een schatje! Ik vond ook dat het vanaf die tijd hard ging met de ontwikkeling van Marcel al zitten we nu bijna op 22 maanden en gaat het nog steeds hard.

 • Reply Amanda 9 september 2017 at 19:57

  Wat is het toch een heerlijk kind! En wat gaat het hard!! Geniet er maar heel erg van, voor je het weet…is ‘ie groot…!

 • Reply Joy 18 april 2018 at 00:59

  Hoi hoi!
  Wat leuk om te lezen over een leeftijdsgenootje! Ik had wel een opmerking; als je baby nog zoveel (grote) flessen drinkt, kan je beter nog niet overstappen naar standaard 2, aangezien je daar maar 800cc per dag van mag geven, en bij standaad 1 is dat 1000cc. Nou is af en toe niet erg, maar het lijkt mij niet handig om dat structureel te overschrijden.
  Groetjes!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.