BABY QUINN'S UPDATES

Baby Update Quinn | 6 maanden

3 mei 2017

Je zet een kind op de wereld, knippert met je ogen en het mannetje is een half jaar oud. Bizar! Quinn was afgelopen weekend dus 6 maanden oud en daarom heb ik weer een update voor jullie in petto over zijn ontwikkeling de afgelopen maand. 

Voeding

Ik leg Quinn nog ongeveer twee keer per dag aan de borst. Vaak is dat de vroege ochtend en de laatste voeding voor hij de nacht in gaat. Veel drinken doet hij dan niet en daarna volgt gewoon een fles, maar ik wil het er toch nog even in houden. Het gaat allemaal al snel genoeg! Quinn kreeg de afgelopen maand vier flessen en één groentehapje per dag, volgens onderstaand (globaal) schema.

7:00/8:00 Fles 210 cc + 7 scheppen Nutrilon 1

11:00 Fles 210 cc + 7 scheppen Nutrilon 1

15:00 Fles 210 cc + 7 scheppen Nutrilon 1

16:00 Groentehapje

19:00 Fles 210 cc + 7 scheppen Nutrilon 1 + 3 scheppen rijstebloem

Het tijdstip van de eerste voeding wisselt nogal. Zo komt het ook weleens voor dat Quinn al rond 6:00 uur wakker is (helaas 😉 ). Dan schuiven de andere voedingen automatisch ook wat naar voren. Het groentehapje maak ik zelf. Ik kook groenten en pureer ze in de blender, waarbij ik meestal een voorraadje in de vriezer bewaar zodat ik meerdere dagen vooruit kan. Hij vindt het in elk geval heerlijk en kan al heel goed van het lepeltje happen!

Overigens ontdekte ik dat we bij Lise met 6 maanden zowel een fruit- als groentehapje gaven en we die laatste ook al combineerden met aardappel of rijst. Dat gaan we bij Quinn dus ook maar eens doen binnenkort!

Slapen

In principe slaapt Quinn door. Globaal van een uur of acht ’s avonds tot zeven uur ’s ochtends. Super fijn! Toch komt het nog weleens voor dat hij opeens midden in de nacht wakker wordt. Soms valt hij dan vanzelf weer in slaap, andere keren niet en in die gevallen geven we hem dan toch maar een fles, zodat hij weer rustig wordt en wij ook nog wat slaap kunnen pakken.

Wat slaapjes overdag betreft zitten we in een overgangsperiode van drie naar twee slaapjes. In de ochtend slaapt Quinn van een uur of negen tot elf. ’s Middags slaapt hij van pak ‘m beet één tot drie en of hij na die fles van drie uur nog naar bed gaat verschilt een beetje van dag tot dag. De ene keer doet hij dan een klein dutje en de andere keer blijft hij lekker wakker tot zijn laatste fles en gaat hij tegelijk met Lise naar bed.

Ontwikkeling

Wat is er veel veranderd ten opzichte van de vorige update! Zo zit hij sinds kort echt stevig rechtop als hij op schoot zit. Los zitten lukt nog niet zelfstandig, maar als je hem op schoot hebt heeft hij zijn hoofd echt goed onder controle en kijkt hij zijn ogen uit!

Het reiken naar dingen is nu echt spelen geworden. Je merkt het als hij iets wil hebben om vast te houden en als je hem een knisperboekje of rammelaar geeft, gaat hij dat uitgebreid bestuderen. Zowel met zijn handen, zijn ogen als zijn mond. We hebben ook deze rups van Lamaze en die vindt hij geweldig! Ik vind het ook een super tof ding. Hij kan hem makkelijk vasthouden, naar de mooie kleuren kijken, friemelen aan de pootjes en elk deel van het lijfje maakt weer een ander geluidje.

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar pasgeleden is Quinn dan echt voor het eerst officieel omgerold van rug naar buik. Zo knap! Hij vindt het helemaal geweldig als hij dan eenmaal op zijn buik ligt. Alleen lukt het hem nog niet om weer terug te rollen, dus op een gegeven moment gaat hij wel mopperen dat hij weer terug naar rugligging wil.

Dagelijkse routine

Er begint steeds meer ritme in Quinn zijn dag te komen. Zoals ik al schreef hangt het een beetje af van hoe laat hij zijn eerste voeding gehad heeft, hoe de rest van de dag verloopt. Globaal slaapt hij nog 2 a 3 keer overdag en gaat hij na zijn vierde fles de nacht in om de volgende ochtend pas weer wakker te worden. Ik breng hem naar bed zodra ik merk dat hij moe is. Zijn we toevallig op pad, dan slaapt hij prima in de Maxi-Cosi in de auto of in de wandelwagen. Die laatste moeten we binnenkort wel echt gaan ombouwen, want helaas is Quinn nu echt te groot aan het worden voor de reiswieg. Tijd voor het zitje! Voor hem eigenlijk ook wel leuker, omdat hij veel meer kan zien als hij daar in zit. Maar net zoals het afscheid nemen van het wiegje op onze slaapkamer, vind ik ook dit toch wel weer een dingetje…

Zoals je merkt is het nog niet gelukt een video met Quinn op te nemen. Maar dat ga ik een dezer dagen echt doen. Beloofd! Het is zo’n geweldig leuk mannetje, dat wil ik jullie niet onthouden. Stay tuned dus voor bewegende beelden van mijn babyzoon 🙂 Ik ben trouwens ook weer enorm benieuwd naar zijn lengte en gewicht! Morgen worden we weer verwacht op het consultatiebureau, dus lang hoef ik er niet op te wachten.

3 Comments

 • Reply Nicole 3 mei 2017 at 06:25

  Ja het is echt al een heel mannetje. Vond het zo leuk om hem weer te zien afgelopen zondag!

 • Reply marianne 3 mei 2017 at 23:09

  Wat gaat dat hard he! Dat afsluiten van die fases vond ik aan de ene kant heel fijn maar aan de andere kant ook echt wel momentjes om even bij te slikken…
  Ik moest helaas met 4 maanden al over op de wandelwagen inzet omdat mijn dochter een spreidbroekje had en qua breedte niet meer in de reiswieg of Maxicosi paste 🙁

 • Reply Wendy 4 mei 2017 at 12:28

  Aahh, gaat snel he!? Hier is Lot alweer 9 maanden… maar gelukkig is elke fase eigenlijk heel leuk! Wij moeten nu ook weer zoeken naar een nieuw ritme maar dat komt altijd wel goed!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.