BABY QUINN'S UPDATES

Baby Update Quinn | 5 maanden

4 april 2017

Mijn lieve baby Quinn was afgelopen week alweer 5 maanden oud. Ik heb het gevoel dat hij de afgelopen maand enorm gegroeid is en er ook veel dingen zijn veranderd ten opzichte van een maand eerder. In deze update ga je het allemaal lezen!

Voeding

Vorige week schreef ik dat ik al een tijdje regelmatig de vraag krijg: ‘Geef jij nog steeds borstvoeding?‘ en dat ik dat dus nog steeds doe. Links merk ik dat Quinn nog wel echt een aantal grote slokken neemt, maar rechts is de productie volgens mij toch wel ver teruggelopen. Toch leg ik hem nog zo’n drie keer per dag aan. Na een minuut of vijf is het dan op en krijgt hij een fles. Dronk Quinn een paar weken geleden nog vijf flessen per dag, inmiddels zijn we overgegaan op vier flessen. We merkten namelijk dat wanneer we Quinn rond 23:00 uur wakker maakten voor een laatste voeding, hij heel moe was en weigerde te drinken. Na hem twee avonden dan toch maar weer terug in bed te leggen, hebben we besloten hem eens te laten doorslapen. En dat lukte! Het schema ziet er nu globaal als volgt uit:

7:00/8:00

11:00/12:00

15:00/16:00

19:00/20:00

Na de voeding van 19:00/20:00 brengen we hem tegelijk met Lise naar bed en slaapt hij dus in principe door tot de volgende ochtend. Zo fijn!

Iets waar we deze maand ook mee begonnen zijn is vaste voeding. Meteen toen Quinn vier maanden was zijn we hem rijstebloem gaan geven in zijn laatste fles. Inmiddels krijgt hij in zijn avondfles één schepje rijstebloem en in de eerste ochtendfles twee schepjes (bij wijze van ‘ontbijtpapje’). Daarnaast zijn we oefenhapjes groente gaan geven. Dit doen we meestal bij de een na laatste voeding. Quinn heeft al avocado, wortel en bloemkool geproefd en vindt het allemaal lekker. Binnenkort gaan we broccoli en sperzieboontjes proberen. Als hij zes maanden is wil ik ook gaan beginnen met fruithapjes. Ik gok zo dat hij daar ook van zal smullen!

Wat me opvalt is dat Quinn echt al snapt hoe hij het hapje van de lepel moet ‘happen’. Hij eet nog niet veel en het gaat nog niet snel, maar het kleine bakje wat ik voor hem klaarmaak, gaat wel helemaal op.

Slapen

Ik heb het hierboven natuurlijk al een beetje verklapt, maar sinds kort slaapt Quinn dan écht door. Soms is hij nog weleens extreem vroeg wakker (als in: tussen 5:00 en 6:00 uur), maar als dat gebeurt laten we hem drinken en kunnen we hem terug in bed leggen en zelf ook nog even onze ogen dichtdoen.

Overdag slaapt Quinn nog na elke voeding. Hij drinkt nu vier keer per dag, dus dat betekent dat hij drie dutjes doet en na de laatste voeding de nacht in gaat. Hoe lang hij per keer slaapt verschilt heel erg. Soms is het een uurtje, andere keren hoor ik hem ruim twee uur niet. Ik merk dat ik er veel relaxter in ben of hij wel genoeg slaap krijgt dan destijds bij Lise. Hij eet goed en is tevreden, dus dan zit het vast goed!

Quinn laat trouwens heel goed merken wanneer het tijd is om naar bed te gaan. Hij gaapt dan en gaat met zijn handjes in zijn ogen wrijven. Lise deed dat als baby ook al en dat vond ik altijd zo handig!

Ontwikkeling

Wat Quinn zijn motoriek betreft zijn er de laatste maand opnieuw grote stappen gemaakt. Hij heeft inmiddels heel goed door hoe hij zijn handjes moet gebruiken en pakt met gemak speeltjes op en houdt ze vast. Ook vindt hij het heel leuk om met zijn voetjes te spelen.

Van de fysio moeten we goed oefenen met de buikligging en ook dat gaat nu echt de goede kant op. Het lukt hem al steeds beter om zijn hoofd op te lichten en hij is al in staat met zijn handen naar een speeltje te rijken in plaats van dat hij al zijn kracht nodig heeft om zichzelf rechtop te houden.

De voorkeurshouding is gelukkig helemaal verdwenen, maar de afplatting van zijn hoofdje helaas nog niet. Door hem zoveel mogelijk op de andere kant te laten liggen kunnen we ervoor zorgen dat de afplatting nog wat minder wordt. Gelukkig is het niet ernstig en valt het een willekeurig persoon niet op.

Ook op sociaal gebied heeft Quinn sprongen gemaakt. Hij houdt van aandacht van mensen en vooral van zijn grote zus Lise. Hij lacht meteen als iemand tegen hem praat en maakt zelf ook allerlei geluiden. Hij heeft echt zijn stemmetje ontdekt dus. Zo leuk!

Dagelijkse routine

Als we lekker thuis zijn laat ik Quinn zijn ritme bepalen. Merk ik dat hij moe is dan gaat hij naar bed, heeft hij honger dan eet hij en tussendoor spelen we met hem. Een uur of twee nadat hij wakker wordt begint hij moe te worden en zorg ik er dus voor dat hij of naar bed gaat, of we gaan bijvoorbeeld lekker wandelen zodat hij in de kinderwagen kan slapen.

Sinds Quinn geen late avondvoeding meer wil hebben we ook besloten hem op zijn eigen kamer te laten slapen. M wilde het al eerder, maar ik vond het toch wel een beetje moeilijk om afscheid te nemen van de ‘samenslaapfase’. Nu staat er dus een leeg wiegje naast mijn bed… Maar ik troost me met de gedachte dat Quinn in zijn eigen kamertje heerlijk slaapt en meer ruimte heeft dan in de wieg, waar hij toch wel een beetje begon uit te groeien.

Tot zover de update over Quinn’s vijfde maand. Ik hoop binnenkort echt een video met hem op te kunnen nemen. Met Lise deed ik dat elke maand en die zijn nog steeds zo leuk om terug te kijken… Ik ga mijn best doen! Ik ben weer super benieuwd naar de komende maand. Hij staat op het punt om te gaan rollen, dus ik gok dat dat iets is dat ik dan vol trots kan gaan melden…

7 Comments

 • Reply Patricia 4 april 2017 at 06:29

  Wat doet ie het goed. Dat moment dat je besluit om kindje naar eigen kamer te doen, lijkt mij ook heel spannend. Wij starten ook met rooming-in.

 • Reply Nicole 4 april 2017 at 06:42

  Oh wat heerlijk om te lezen hoe goed hij het doet zeg!! Knappe Quinn 💙

 • Reply Lilian 4 april 2017 at 08:02

  Wat fijn om te lezen dat het allemaal zo goed gaat! De tijd gaat zo snel en wat is het een knap ventje!

 • Reply Nicole 4 april 2017 at 08:40

  Dat klinkt allemaal goed! Wat een groot ventje alweer!

 • Reply Nicole 4 april 2017 at 09:08

  Wat een leuk mannetje! En fijn hé als ze door gaan slapen! Ik mag over een weekje beginnen met hapjes! Weer zoveel zin in!

 • Reply Vlijtig Liesje 4 april 2017 at 11:23

  Wat een dotje zeg! Hij ziet er heel blij uit dat hij 5 maanden is ; )

 • Reply Kim 4 april 2017 at 21:06

  Wat een lief snoetje!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.