BABY QUINN'S UPDATES

Baby update Quinn | 3 weken oud

21 november 2016

3 weken oud

Quinn is vandaag precies drie weken oud. Tijd om je weer even bij te praten! Want is het ‘borstvoedingsissue’ inmiddels opgelost? Is hij aangekomen en zo ja, hoeveel? Ook heb ik het zoals de vorige twee weken even over het slapen en onze dagelijkse routine.

Voeding

Vorige week schreef ik dat het geven van borstvoeding steeds beter ging en het me lukte naast de rugbyhouding, die de lactatiekundige me had aangeleerd, ook in andere houdingen te voeden. Helaas leverde dat negen van de tien keer toch geen verzadigde en tevreden Quinn op. Met als gevolg dat we na de borstvoeding dan toch nog maar een klein flesje kunstvoeding aanboden.

Ik had graag willen schrijven dat die kunstvoeding de afgelopen week niet meer nodig was, maar helaas is het dat nog wel. Dat wil zeggen: 8 van de 10 keer heeft Quinn aan de borstvoeding niet genoeg. Soms valt hij na een voeding wel in slaap, om vervolgens een half uur later toch weer honger te hebben.

Om dit stukje toch positief af te sluiten: ik heb het idee dat Quinn zijn drinktechniek aan de borst enorm verbeterd is. Waar hij eerst nog weleens kon gaan ‘sabbelen’ hoor en zie ik hem nu vaak echt grote slokken nemen. Ook het aanhappen gaat inmiddels een stuk soepeler.

En nog meer goed nieuws… Vorige week schreef ik dat er iemand van het consultatiebureau langs zou komen voor een intake en om Quinn te wegen. Blijkbaar doen ze dat wegen niet standaard, want ze had geen weegschaal bij zich. Beetje vreemd, vond ik. Wel zei ze dat we naar het wekelijkse inloopspreekuur op het bureau konden gaan om Quinn te laten wegen. Dat was afgelopen donderdagmiddag en daar bleek dat Quinn inmiddels 4030 gram weegt! Ruim boven zijn geboortegewicht van 3885 gram dus en voor mij een hele opluchting. Ondanks het gehannes met de voedingen groeit hij dus gelukkig wel goed.

Slapen

Ik voed op verzoek en dat betekent dat ik afwacht tot Quinn uit zichzelf wakker wordt voor een voeding. Ook in de nacht. En dat blijkt erg goed te werken. Hij laat uit zichzelf meestal drie a vier uur tussen twee voedingen zitten en gaat na een voeding meestal zonder problemen weer slapen. In de nacht maken we eigenlijk toch wel standaard ook een flesje klaar dat hij na de borst krijgt, omdat het ons echt gaat opbreken als hij na een half uur of een uur weer wakker wordt omdat hij toch nog honger heeft. Overdag kijk ik het wat meer aan en leg ik hem soms ook gewoon opnieuw aan de borst als hij na bijvoorbeeld een uur weer wakker wordt.

Wat ons opvalt is dat Quinn soms ook best lange wakkere periodes kan hebben. Vaak heeft hij die in de ochtend. Hij is dan niet wakker omdat hij honger heeft, maar ligt gewoon klaarwakker om zich heen te kijken. Erg leuk om te zien!

Dagelijkse routine

De afgelopen week was de eerste volledige week zonder (kraam)hulp. Even wennen, maar ook wel weer fijn om alles zelf onder controle te hebben. Alhoewel, onder controle… Onze wasmachine lekt ineens water bij het wassen. En als er iets is dat we de komende periode veel nodig hebben is het dat apparaat wel. M gaat er snel naar kijken en anders roepen we de hulp van mijn vader in. Hopelijk is het eenvoudig op te lossen.

Verder ben ik afgelopen week ook weer zelf Lise gaan ophalen bij de gastouder en peuterspeelzaal. Dat vindt ze zo leuk en is voor mij ook een mooie gelegenheid om weer wat meer de deur uit te gaan. Dat binnen zitten begint me soms namelijk toch wel te vervelen. Ik hoop dat het weer de komende week een beetje meewerkt, zodat ik er lekker vaak op uit kan met de kinderwagen.

Komende week wordt gelukkig iets rustiger dan de vorige twee, omdat we nu even geen kraamfeest of verjaardag voor de boeg hebben. Wel mag Lise nog trakteren op de peuterspeelzaal en gaan we volgend weekend maar liefst twee keer naar Sinterklaas! En misschien dat ik ook wel weer naar het inloopspreekuur op het consultatiebureau ga om Quinn te laten wegen…

7 Comments

 • Reply Nicole 21 november 2016 at 06:28

  Goed om te lezen dat Quinn goed groeit en dat je merkt dat hij zelf al beter aan de borst drinkt. Jammer dat hij nog niet volledig alles eruit kan halen maar dit is een prima oplossing zo toch. Echt goed bezig meis..

 • Reply Charlotte 21 november 2016 at 07:29

  Fijn dat hij toch goed gegroeid is! Hopelijk gaat het drinken steeds een beetje beter zodat bijvoeden straks misschien wel nog minder nodig is. Jullie doen het kei goed!

 • Reply Loes Johanna 21 november 2016 at 08:13

  Wat fijn dat de borstvoeding steeds beter gaat. Voor nu zo te lezen een hele goede oplossing om wat extra flesvoeding te geven. En super dat hij zo goed gegroeid is!

 • Reply Angela - Mama met passie 21 november 2016 at 09:54

  Wat heerlijk dat de borstvoeding steeds beter gaat 🙂 En top dat hij zo gegroeid is, lekker groeien Quinn!

 • Reply Essma 21 november 2016 at 10:34

  Wat fijn dat de kleine toch groeit ondanks het gedoe er omheen. Ik herken gewoon mijn situatie met Aiden. Moest ook steeds bijvoeden. Erg vermoeiend! Goed van je dat je niet opgeeft!

 • Reply Jessica 21 november 2016 at 12:47

  Wat goed dat de borstvoeding qua aanhappen enzo steeds beter gaat! Fijn ook dat Quinn boven zijn geboortegewicht zit, super fijn.

 • Reply Sandra 23 november 2016 at 14:47

  Wat doet hij het goed! Wel balen dat je wasmachine het nu laat afweten, waarschijnlijk geen lachertje met 2 kinderen in huis :(.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.