BABY QUINN'S UPDATES

Baby update Quinn | 3 maanden

2 februari 2017

3 maanden

Afgelopen dinsdag was Quinn precies 3 maanden oud. Een kwart jaar! Het leek me hoog tijd om je weer bij te praten over zijn ontwikkeling. Eten, slapen, de dagelijkse routine, alles komt aan bod!

Voeding

Met trots kan ik melden dat Quinn nog steeds (gedeeltelijk) borstvoeding krijgt. Dat had ik die eerste paar weken echt niet verwacht! Nog steeds geef ik een combinatie van borst- en flesvoeding. Quinn drinkt nu zo’n 6 keer per 24 uur. Nog niet echt op vaste tijden, maar ik heb het idee dat er langzaamaan wel een ritme in komt. Zo rond zeven uur ’s avonds is hij echt moe. We brengen hem dan samen met Lise naar boven. Hij slaapt dan in zijn wieg op onze slaapkamer. Soms wordt hij wakker op het moment dat we zelf naar bed gaan en krijgt hij een voeding. Andere keren slaapt hij door en laten we hem slapen. In beide gevallen wordt hij nog bijna elke nacht wakker voor een voeding. Helaas… Maar eigenlijk is het dan gewoon een kwestie van voeden en weer in bed leggen, dus hoewel het een onderbreking van mijn nachtrust is verlies ik er niet al teveel slaap door. Mits ik zelf op tijd naar bed ga, maar dat is weer een ander verhaal.

Begin januari zijn we voor het laatst met Quinn op het consultatiebureau geweest. Hij was toen 61,5 cm en woog 5800 gram. Met beide waarden zit hij net boven de middellijn van de groeicurve. Erg netjes dus! We zijn inmiddels een klein maandje verder, dus ik ben erg benieuwd hoe groot en zwaar hij nu is. Volgende week donderdag worden we weer op het consultatiebureau verwacht, dus dan weet ik meer.

Van bijna alle merken zit Quinn momenteel in maat 62. Een enkel kledingstuk past hij nog in maat 56 (voornamelijk broekjes) en heel soms heeft hij al maat 68 aan. Het gaat zo snel! Van luiers heeft hij al een hele tijd maat 2. Dat past op zich nog prima, maar ik verwacht dat het niet heel lang meer zal duren voordat hij maat 3 nodig heeft. Daar heb ik dus alvast maar wat pakken van in huis gehaald.

Slapen

Ik heb het net eigenlijk al beschreven, maar doorslapen doet Quinn nog niet. Hij heeft nu in totaal een keer of vier van middernacht tot 5:30 of 6:00 geslapen en dat voelt voor ons al mega luxe. Elke avond als ik naar bed ga hoop ik zo dat hij zal doorslapen, maar vaak is dat dus niet zo haha. Ach, het kan alleen maar beter worden denk ik dan. Helaas ging het de afgelopen tijd ook niet zo lekker met Lise haar nachten, waardoor we soms zowel voor Quinn als voor Lise ons bed uit moesten. Dat was wel even zwaar, maar gelukkig gaat het met Lise inmiddels weer stukken beter met slapen.

Ontwikkeling

Lachen, ‘kletsen’ en enorm actief bewegen. Dat is het echt helemaal op dit moment. Soms kun je hele ‘gesprekjes’ met hem voeren. Als hij wakker is ligt hij het liefst in de box met voldoende ruimte zodat hij lekker met zijn beentjes kan trappelen en met zijn armen kan zwaaien. Ik merk daarin wel echt verschil met Lise. Zij was als baby stukken minder beweeglijk.

In een ander artikel heb ik het gehad over Quinn zijn voorkeurshouding. Hier krijgt hij nu therapie voor en hopelijk kunnen we met de oefeningen voldoende vooruitgang boeken zodat de afplatting op zijn hoofd wordt teruggedrongen.

Dagelijkse routine

De dag begint tussen 7:00 en 8:00, al is Quinn ook weleens vroeger wakker en slaapt na de voeding dan nog eventjes bij ons in bed verder zodat we zelf met wat geluk ook nog wat slaap kunnen pakken. Het verschilt nog erg wanneer Quinn precies zijn ochtendvoeding wil, maar vaak komt het erop neer dat ik hem eerst voed en dan zelf ga ontbijten. De laatste tijd is hij even daarna dan echt moe. Ik breng hem dan naar zijn eigen kamer en in zijn ledikant valt hij dan meestal snel in slaap. Hoe lang hij slaapt verschilt nog erg. Dat kan een half uur zijn, maar ook een uur.

Overdag zit er tussen de 3 en 4 uur tussen de voedingen, al is het vaker 3 uur dan 4 uur. Grofweg heb je dan 7:00 – 10:00 – 13:00 – 16:00 – 19:00 met dan of nog een late voeding rond middernacht, of een nachtvoeding rond 3:00 uur.

Als we niet thuis zijn slaapt Quinn ook nog prima in de kinderwagen en vooral erg goed in de Maxi-Cosi, al mag hij daar natuurlijk eigenlijk niet te lang in liggen.

Stiekem hoop ik dat ik bij de volgende update kan melden dat Quinn doorslaapt, maar dat zal de toekomst moeten uitwijzen. Ik vind in elk geval dat hij het super goed doet en we een topteam zijn samen!

5 Comments

 • Reply Patricia 2 februari 2017 at 06:48

  Stoer manneke hoor!

 • Reply Loes Johanna 2 februari 2017 at 07:21

  Fijn dat het zo goed gaat!

 • Reply Essma 2 februari 2017 at 10:30

  Echt een schatje! Mijn zoontje is 6 mnd en wordt nog steeds wakker ’s nachts! 😑 Heb nu een boek besteld om hem (zonder huilen) verder te laten slapen. Ben benieuwd of dat gaat werken…

 • Reply Jodi - liefthuis 2 februari 2017 at 13:24

  Heerlijk…wat fijn dat de bv toch zo goed loopt op jullie manier

 • Reply Wilmaaa 2 februari 2017 at 17:33

  Wat gaat het weer snel! Fijn dat het zo goed gaat en ik duim voor je dat hij mag gaan doorslapen 🙂

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.