BABY QUINN'S UPDATES

Baby update Quinn | 2 maanden

31 december 2016

Zie je die bolle wangen? Heerlijk toch! Ons mannetje is vandaag, op deze Oudejaarsdag, precies 2 maanden oud. Hij heeft zijn eerste Kerst net achter de rug en groeit zoals je ziet als kool. Hoog tijd dus voor een update!

Voeding

Nog altijd geef ik borstvoeding en daar ben ik best een beetje trots op. Niet volledig moet ik er meteen bij zeggen, maar daar heb ik me inmiddels helemaal bij neergelegd. Het gaat prima zoals het nu gaat en alles wat ik hem aan mamamelk mee kan geven is mooi meegenomen. De laatste twee weken krijgt Quinn ongeveer zes voedingen per dag, waarvan ofwel de late avondvoeding rond 23:00 uur, ofwel de nachtvoeding zo rond 4:00 uur volledig borstvoeding zijn. Hij heeft dan meestal zo weinig nodig dat hij na een paar minuten drinken weer in slaap valt. Bij de overige voedingen krijgt hij na de borst een flesje van 150 cc aangeboden, dat hij soms helemaal leegdrinkt, maar ook weleens 60 of 70 cc van laat staan. Helemaal afhankelijk van hoeveel hij aan borstvoeding heeft binnengekregen.

De laatste keer dat Quinn is gemeten en gewogen was tijdens zijn eerste afspraak op het consultatiebureau. Hij was toen bijna zes weken. Op dat moment was hij 57,5 cm lang en woog hij 5 kilo precies. Hij was dus heel mooi aangekomen en zit zowel qua lengte als qua gewicht iets boven het middelste lijntje van de curve. Volgende week hebben we weer een afspraak – helaas ook voor het eerste prikje – dus ik ben erg benieuwd hoeveel hij nu weer gegroeid is. Aan zijn kleding te merken gaat het hard!

Wat kledingmaat betreft zit Quinn nu precies tussen 56 en 62 in. Het hangt heel erg van het merk af welke maat hij moet hebben. Zo heb ik een aantal items van Feetje en Mexx in maat 62 die hij nog maar net past, maar zijn sommige dingen van HEMA en H&M in maat 56 nog aan de ruime kant. Ik probeer dus vooral ‘op het oog’ te bepalen wat hem al past en wat nog niet en me niet blind te staren op de maat.

Slapen

Er begint steeds meer een ritme in te komen, maar echt doorslapen is er nog niet bij. Alhoewel… Quinn zou, als we hem voor de late avondvoeding niet wakker maken, door kunnen slapen van 21:00 uur tot 4:00 uur ongeveer. Een flinke ruk dus, maar nog net wat te vroeg. We hopen dat hij binnenkort doorkrijgt dat slapen van 00:00 tot 7:00 uur veel fijner is…

Overigens vind ik het helemaal geen ramp om die ene keer in de nacht mijn bed uit te stappen om hem aan te leggen. Ik doe het op de automatische piloot en slaap ook eigenlijk altijd meteen weer in als ik hem weer terug heb gelegd in zijn wiegje.

Ontwikkeling

Sinds een paar dagen heeft Quinn het lachen echt helemaal ontdekt. Eerder trok hij zijn mondje alleen tot een glimlach, wat natuurlijk al übercute was. Maar nu lijkt hij echt al een conversatie met je te voeren. Hij lacht, maakt giechelgeluidjes en allerlei andere klanken. Het is echt heerlijk en ik zou zo uren naar hem kunnen kijken en met hem kunnen ‘kletsen’. Ik kan me van Lise niet herinneren dat ze dat rond deze leeftijd al deed, maar misschien heb ik het mis. Het is in elk geval super om weer mee te mogen maken en (gelukkig) net zo bijzonder bij een tweede kindje.

Dagelijkse routine

Er zit sinds kort echt ritme in onze dag. Rond 7:00 uur ’s ochtends heeft Quinn het meestal wel gezien in zijn wiegje en neem ik hem bij ons in bed. Vaak slaapt hij dan met gemak nog een uurtje of wat verder (en ik stiekem ook, haha). M neemt Lise ’s ochtends mee naar beneden en maakt voordat hij naar zijn werk vertrekt ontbijt voor haar. Ondertussen douche ik, kleed me aan en maak me klaar om de dag te beginnen. Als Quinn dan nog ligt te slapen laat ik hem meestal liggen en ga ik vast ontbijten.

Na mijn ontbijt is Quinn meestal meteen aan de beurt. Daarna ligt hij even in de box en zodra ik merk dat hij moe wordt leg ik hem boven op zijn eigen kamer in zijn ledikant. Het slapen overdag is nog steeds niet om over naar huis te schrijven, maar gaat langzaamaan iets beter. Hij slaapt dan bijvoorbeeld een half uur en wordt dan weer wakker. Dan ga ik hem halen en is hij gewoon beneden tot het tijd is voor de volgende voeding.

Als we in de middag nergens naartoe gaan, gaat hij ook dan zijn ledikant in voor een slaapje. En gaan we wel weg dan slaapt hij in de Maxi-Cosi over kinderwagen. Meestal komt het zo uit dat Quinn eerst zijn voeding krijgt en we daarna avondeten. Hij kan dan in de Stokke Newborn Set bij ons aan tafel zitten. Wat we allemaal erg gezellig vinden!

Vaak blijft hij dan wakker tot de volgende voeding, die zo rond 20.00 uur valt. En na die voeding brengen we hem naar boven en leggen hem in zijn wiegje. Als wij zelf naar bed gaan (tussen 23:00 en 00:00 uur) maken we hem nog wakker voor de laatste voeding van de dag.

Zoals je leest gaat het goed met Quinn. Het is een geweldig lief en vrolijk mannetje waar we elke dag weer van genieten. Ik ben erg benieuwd naar onze afspraak bij het consultatiebureau komende week!

4 Comments

 • Reply Jodi - liefthuis 31 december 2016 at 10:20

  Wat heerlijk die geluidjes..en wat doet hij het super goed. Geniet meis

 • Reply Charlotte 31 december 2016 at 13:05

  Fijn dat het zo goed gaat! En alvast succes met de prikjes deze week!

 • Reply Eva 31 december 2016 at 13:53

  Hier super veel dingen hetzelfde! Vinnie is 7 weken van 12 nov! Ook laatste voeding tussen 23 en 00u en ook hij slaapt van 21 tot 03 ongeveer als we hem niet zouden wakker maken.. Maar we hebben natuurlijk ook liever 00 tot 7u. Dat komt vast. Ook krijgt vinnie 150cc en drinkt het soms op en soms veel over.. Mijn vriend gaat smorgens om 7u met de kids eruit. Ook met de kleine omdat de dag dan gewoon begint! Ook straks met werk makkelijk al om zo te doen! Hier leggen we hem af en toe in bedje. Naar vaker bij ons, voedingskussen, box of waar dan ook dat hij in slaapt valt..
  Wil de januari maand nog meer ritme erin brengen voor het werk straks ook makkelijk. We hebben verder nog niks te klagen. Tot nu toe Snachts na de voeding gewoon weer slapen 🙈
  Leuk om te lezen dat veel dingen hetzelfde zijn!

 • Reply Nicole 1 januari 2017 at 09:13

  Oh wat heerlijk en fijn dat ritme! Spannend zo het eerste prikje weer..

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.