BABY QUINN'S UPDATES

Baby Update Quinn | 11 maanden

11 oktober 2017

Deze baby update komt wat later online dan gebruikelijk, want afgelopen 30 september was Quinn 11 maanden oud. Aangezien ik de vorige tien updates netjes allemaal heb gepubliceerd mag deze elfde natuurlijk niet achterblijven. Al helemaal niet omdat er weer vreselijk veel is veranderd in Quinn zijn ontwikkeling! Zijn laatste maand als baby is ingegaan en stiekem vind ik dat best een beetje verdrietig, maar het is heel dubbel want ik vind het ook heerlijk dat hij groter wordt en steeds meer kan.

 Voeding

Ons allesetertje eet inmiddels bijna volledig met de pot mee. Zo enorm handig! Zo heel af en toe eten we iets dat niet zo geschikt is voor hem en geven we hem een potje. De andere keren maak ik gewoon twee kinderporties. Eentje voor Lise en eentje voor Quinn. Pureren of prakken is niet meer nodig, want zolang het niet al te hard is eet hij alles gewoon in stukjes. Volgens de Rapley-methode dus. En dat is ook waar hij het meest blij van wordt. Gevoerd worden met een lepeltje vindt hij echt minder leuk!

Zijn dagelijkse eetschema ziet er nu ongeveer zo uit:

8:00 ontbijt
8-10 scheppen Bambix pap (12+ mnd) aangelengd met een fles 180 cc  + 6 scheppen Nutrilon Standaard 3.

10:00 Tussendoor
Fruithapje, in stukjes

12:00 Lunch
2 boterhammen besmeerd met boter en smeerkaas/hummus/appelstroop/jam
Tuitbekertje water of thee

15:00-16:00 Tussendoor
rijstwafeltje/soepstengel/babybiscuit/fruit/rozijntjes

17:00-18:00 Diner
Wat de pot schaft en wat yoghurt of Skyr als toetje
Of: een AH biologisch maaltijdpotje voor 12+ mnd

19:30 Voor het slapen
Fles 210 cc + 7 scheppen Nutrilon Standaard 3

Zoals je ziet eet Quinn als hij een potje krijgt al het formaat voor kindjes van 12+ maanden. Dit krijgt hij al sinds een maand ongeveer, omdat we merkten dat hij na een potje voor 8+ maanden niet verzadigd was.

Slapen

In principe doet Quinn overdag twee keer een dutje. De eerste keer zo rond 10:00/10:30 uur net na zijn fruit tot aan de lunch. De tweede keer slaapt hij van ongeveer 14:00 uur tot 16:00 uur. Maar vandaag bijvoorbeeld, had hij in de middag absoluut geen zin om te gaan slapen en heb ik hem uiteindelijk maar weer uit bed gehaald. Gelukkig vindt hij het 9 van de 10 keer nog wel prima om gewoon twee keer te slapen overdag en eigenlijk heeft hij dat ook gewoon nog nodig.

In de avond gaat hij tegelijk met zijn grote zus naar bed. Zo rond 18:30 uur beginnen we met het avondritueel en een beetje afhankelijk van of ze ook in bad of onder de douche moeten die dag hebben we ze rond 19:30 uur wel in bed liggen.

Het inslapen gaat bij het dutje in de ochtend het gemakkelijkst. ’s Middags moppert Quinn meestal wat meer als hij moet gaan slapen en ’s avonds wisselt het heel erg. Soms ligt hij tien minuten te huilen voor hij in slaap valt, maar het komt ook vaak genoeg voor dat het vrijwel direct stil is.

De wekker gaat bij ons om 7:30 uur en meestal is dat ook zo ongeveer het tijdstip dat Quinn wakker wordt. Een enkele keer is het nog helemaal stil in zijn kamer en horen we hem pas wakker worden als wij ons al aan het aankleden zijn. Nu het wat kouder wordt en ’s ochtends langer donker is merk ik dat de kinderen makkelijker langer doorslapen. Helemaal niet verkeerd!

Ontwikkeling

Quinn zijn grove motoriek is nog verder verbeterd ten opzichte van vorige maand. Toen kon hij net zelfstandig gaan zitten en zag dat er soms nog wat onzeker en wiebelig uit. Inmiddels kruipt hij de hele kamer door en gaat hij zitten alsof hij nooit anders gedaan heeft.

Kostte het optrekken tot staan hem vorige maand nog best wat moeite, inmiddels draait hij ook daar zijn hand niet meer voor om. Of het nu de tafel, de bank, een kinderstoeltje of het been van papa of mama is, hij staat binnen een mum van tijd rechtop en kijkt je dan met zijn grote blauwe ogen megatrots lachend aan.

Het liefst speelt Quinn trouwens met afstandsbedieningen, smartphones en onderzetters. Maar hij heeft inmiddels ook een voorkeur ontwikkeld voor speelgoed met lichtjes en geluidjes en alles wat wieltjes heeft. We hebben ook zo’n kralenspiraal en ook dat vindt hij fascinerend. Lise heeft daar nooit veel mee gedaan, maar hij vindt het echt leuk om aan de kralen te draaien en ze over het ijzerdraad te schuiven. Leuk om te zien dat elk kind toch weer zijn eigen voorkeuren en interesses heeft.

Een hele mooie ontwikkeling heeft zich op het vlak van spraak voorgedaan. Quinn zegt namelijk nu heel duidelijk ‘mama’! Ook ‘papa’ zegt hij soms en ‘mmma’ waarvan we denken dat het oma of opa betekent. Hij maakt nog veel meer andere klanken en is dus duidelijk flink aan het oefenen met brabbelen, zo leuk!

Had Quinn vorige maand nog maar twee tandjes onder, inmiddels heeft hij ook twee boventanden. En ik vermoed dat er meer tanden onderweg zijn, want de laatste tijd heeft hij weer wat vaker rode wangen en rode billen. Volgens mij heeft Quinn wel wat meer last van het doorkomen van tandjes dan Lise destijds.

Net als vorige maand heeft Quinn kledingmaat 74/80, al moet ik zeggen dat het steeds meer naar 80 begint te neigen. Ik verwacht dat hij met de kleding in maat 80 en 86 de winter wel door zal komen. Het gaat echt zo ontzettend hard!

Eind deze maand, op 31 oktober om precies te zijn, vieren we Quinn zijn eerste verjaardag. Uiteraard volgen daar nog aparte blogposts over. Maar tot die tijd geniet ik nog even van zijn laatste maand als baby en probeer ik alles extra in me op te nemen. Wat blijft het toch bijzonder om de ontwikkeling van zo’n kleintje van dichtbij mee te mogen maken!

2 Comments

  • Reply Charlotte 11 oktober 2017 at 07:51

    Haha hier is de afstandsbediening ook favoriet speelgoed. Wat is dat toch met baby’s? 😉 En Quinn alweer 11 maanden, wat haat het toch hard hè! Fijn dat het zo goed gaat! X

  • Reply Rory 12 oktober 2017 at 14:30

    Jeetje, wat is hij groot geworden, jullie mooie mannetje. Wat leuk om te lezen en ook dat ik er zó uit ben. Uit die eerste tijd. Toevallig dacht ik de laatste tijd nog terug en baalde ik er een beetje van dat ik zo weinig heb opgeschreven. Maar ik was toen zo druk met alles dat het er gewoon niet altijd van kwam. Nou ja, ik kan dan ook maar denken dat ik alles meegemaakt heb. .. ofzo…

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.