BABY QUINN'S UPDATES

Baby Update Quinn | 10 maanden

1 september 2017

Gisteren was Quinn 10 maanden oud. 10 maanden! Zijn eerste verjaardag komt nu toch wel serieus dichtbij. Ik kijk er enorm naar uit om deze update te schrijven, want er zijn weer een aantal hele leuke ontwikkelingen om te delen. Nu ik dit met Quinn meemaak herinner ik me weer hoe tof dat bij Lise was. Ze leren zo veel en het gaat zo snel!

Voeding

Met eten en drinken gaat het nog altijd prima. In de vorige update schreef ik al dat Quinn wat dat betreft echt op Lise lijkt. Hij heeft inmiddels nog veel meer verschillende dingen geproefd en ik heb nog niets kunnen ontdekken dat hij echt niet lust. Ik geef hem zijn avondeten vaak in wat grotere stukken, zodat hij zelf kan eten en dat vindt hij fantastisch! Echt een Rapley-kind dus. Alles zit na afloop natuurlijk onder, maar dat mag de pret niet drukken.

Voor het eerst met een eigen bord voor z’n neus 🍽💙 #rapley #rapleybaby #10maanden #zellufdoen #lievequinn #myboy #eetsmakelijk

Een bericht gedeeld door Monique | Moonoloog.nl (@moonoloog) op

Zijn dagschema ziet er momenteel ongeveer zo uit:

8:00 ontbijt
6 scheppen Bambix pap licht volkoren (8+ mnd) aangelengd met een gedeelte van de fles 210 cc  + 7 scheppen Nutrilon Standaard 3. De melk die overblijft geven we na de pap gewoon via de fles.

10:00 Tussendoor
Fruithapje (meestal in stukjes)

12:00 Lunch
2 boterhammen besmeerd met boter en smeerkaas/houmous/appelstroop/jam
Tuitbekertje water

15:00-16:00 Tussendoor
rijstwafeltje/soepstengel/babybiscuit/fruit

17:00-18:00 Diner
Groente, aardappels/pasta/rijst, vlees/vis en wat magere Griekse yoghurt als toetje
Of: een AH biologisch maaltijdpotje voor 8+ mnd)

19:30 Voor het slapen
Fles 210 cc + 7 scheppen Nutrilon Standaard 3

We zijn dus overgestapt van Nutrilon Standaard 2 naar 3. Die is voor baby’s vanaf 10 maanden, maar we zijn er al iets eerder mee begonnen omdat we merkten dat Quinn na zijn avondfles niet voldaan genoeg meer was om de hele nacht door te komen.

Slapen

Nog steeds doet Quinn overdag twee keer een dutje. Eentje na het fruithapje, dus van ongeveer 10:15 tot 12:00 uur. En in de middag gaat hij naar bed van ongeveer 14:00 tot 16:00 uur. Dit is gelijk aan vorige maand en gaat nog altijd erg goed. Hij lijkt zelfs minder te mopperen voor het inslapen dan hij eerder weleens deed.

Het avondritueel hebben we lichtelijk veranderd ten opzichte van vorige maand. We proberen de kinderen nu toch wat meer apart naar bed te brengen. Dus Lise gaat bijvoorbeeld alvast naar boven als Quinn beneden nog een fles aan het drinken is. Dat is voor beide toch wat rustiger. Soms krijgen ze nog wel samen een verhaaltje, soms doen we het apart. Meestal is het rond 20:00 uur boven stil en hebben wij de avond voor onszelf. Heerlijk! Het tijdstip van wakker worden is sinds we terug zijn van vakantie wat meer gelijk geworden en is zo rond 7:30, soms iets eerder. Maar dat extreem vroege van een paar maanden geleden komt eigenlijk niet meer voor en daar ben ik toch wel heel blij om!

Ontwikkeling

En dan is het nu tijd voor de ontwikkelen die Quinn heeft doorgemaakt de afgelopen maand. Zitten kon hij al zelfstandig, maar nu kan hij ook vanuit kruiphouding zelf gaan zitten. En dat is natuurlijk heel fijn voor hem (en voor ons, want hij heeft geen hulp meer nodig!).

Quinn tijgert nog meer dan hij kruipt, maar dat kan ook met ons gladde (houten) vloer te maken hebben. Soms trekt hij zijn billen wel omhoog en maakt hij een soort piramide. Hij is al flink aan het oefenen met (gaan) staan!

Hij tijgert en kruipt de hele kamer door en heeft inmiddels ook goed door dat er spullen op meubels kunnen liggen. Zo trekt hij met gemak de afstandsbedieningen van de salontafel en speelt hij graag met de onderzetters. In de box spelen vindt hij maar heel even leuk. Hij wil bewegen en ontdekken! En geef hem eens ongelijk…

Optrekken tot staan heeft Quinn ook al een paar keer gedaan, maar kost hem nog wel wat moeite. Vaak trekt hij zich terwijl hij op zijn knietjes zit. De box staat nu op de middelste stand en daarmee kan hij dan net over de rand kijken. Een heel grappig gezicht. Ik verwacht wel dat hij deze maand dat optrekken tot staan nog veel gaat oefenen want hij vindt het enorm leuk.

Net als zijn grote zus houdt Quinn van kletsen. Mamamama is zijn favoriet (uiteraard, haha!) maar lijkt nog niet echt op mij te slaan. Al wil ik dat natuurlijk graag geloven. Het leukst is momenteel dat Quinn op Lise reageert. Gilt zij, dan wacht hij tot ze stil is en begint hij. Met brullen als een leeuw precies hetzelfde. En sinds een paar dagen houdt hij zijn hoofd schuin als zij dat ook doet. Echt enorme smeltmomentjes zijn dat!

De zeelucht op vakantie heeft Quinn goed gedaan. Niet alleen is zijn haar enorm gegroeid, hij heeft ook (eindelijk!) twee tanden. Eerste kwam het ene ondertandje door en een paar dagen later was nummer twee ook voelbaar. Heel veel last heeft hij er volgens mij niet van gehad gelukkig. We zijn nu dus ook gestart met tandenpoetsen voor hij ’s avonds naar bed gaat.

Quinn heeft nog steeds kledingmaat 74/80, afhankelijk van het kledingmerk en model. Ik ben voor komend winterseizoen naast maat 80 ook al wat in maat 86 aan het inslaan, maar vind het nog best lastig inschatten of hij dat dan al gaat passen… Nog altijd draagt Quinn luiers van Kruidvat in maat 4.

Dat was ‘m weer! Ik geniet echt met volle teugen van ons actieve, vrolijke mannetje en ook van de interactie die hij met ons en met zijn grote zus heeft. Zou hij volgende maand dan echt ‘mama’ gaan zeggen?

Met gepaste trots kan ik meedelen dat het me deze maand ein-de-lijk gelukt is om een YouTube-video te maken met Quinn! Hoera! Het is een update van Quinn zijn tiende maand, dus veel zal overeenkomen met wat je net gelezen hebt, maar hey, je hebt wel bewegend beeld 😉 Bekijk de video hieronder:

1 reactie

  • Reply Nicole 1 september 2017 at 06:36

    Jeeh leuk om de update te lezen. Ondanks dat ik het nu verschrikkelijk vind dat het zo hard gaat vind ik de updates ook leuk om te maken.. Ik ga zo je video eens bekijken!

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.