BABY QUINN'S UPDATES

Baby update Quinn | 1 week oud!

7 november 2016

baby update

Vandaag is Quinn precies 1 week oud. Zoals ik in mijn laatste zwangerschapsupdate aankondigde, schakel ik vanaf nu over op baby updates waarin ik de ontwikkeling van Quinn beschrijf. Hierbij dus een update over zijn eerste week!

Voeding

Ik kies ervoor borstvoeding te geven. In het ziekenhuis is Quinn anderhalf uur na zijn geboorte voor het eerst aangelegd en heeft toen wat gedronken. Thuis ging het aanleggen niet zo goed, ondanks goede hulp en ondersteuning van de kraamverzorgster. Hij raakte erg snel gefrustreerd als het hem niet goed lukte, waardoor het aanhappen alleen maar lastiger werd. Toen hij na twee dagen nog altijd niet goed dronk en dinsdagavond erg onrustig was (vermoedelijk vanwege de honger) hebben we de verloskundige gebeld voor advies. Zij gaf aan dat onze nachtrust op dat moment even voorop stond en we het beste wat kunstvoeding konden aanmaken, dat we vervolgens met een theelepeltje moesten geven. Gelukkig hadden we voeding in huis en na een tijdje werd Quinn rustiger en viel in slaap. Helaas lukte ons dat pas tegen de ochtend…

Op woensdag ben ik gestart met kolven, om mijn melkproductie op gang te helpen. En krijgt Quinn kunstvoeding in aanvulling op de gekolfde borstvoeding. Wat begon met een paar druppels op de eerste dag, was op de vijfde dag bijna een complete voeding. Het ging dus niet snel, maar wel vooruit en dat is het belangrijkste. Omdat Quinn nu, na bijna een week, zo’n 70 cc moet drinken, was dat met een lepeltje of cupje niet meer te doen. Daarom hebben we toch maar besloten de fles in het leven te roepen.

En vandaag, maandag dus, komt er een lactatiekundige langs om te kijken wat er mis gaat met het aanhappen. Hopelijk kan zij me wat tips geven of trucs leren waardoor het drinken aan de borst beter gaat. Het zou veel schelen als ik de melk niet eerst hoef te kolven voordat hij het kan drinken natuurlijk.

Slapen

We hebben een wiegje op onze slaapkamer staan, maar Quinn vindt het nu nog fijner om op een voedingskussen tussen ons in op ons bed te slapen. We willen langzaamaan wel naar het wiegje toe werken door hem daar toch steeds in te leggen, maar omdat we nu nog om de drie uur wakker moeten worden voor een voeding, kiezen we toch maar even voor de manier waarop hij het rustigst slaapt (en wij dus ook).

Want dat slaapgebrek is toch wel pittig hoor! We halen de zes uur slaap net, maar die zes uur wordt wel twee keer onderbroken voor een voeding. In de middag ga ik altijd even op bed liggen als Lise haar dutje doet, maar echt slapen lukt me dan meestal toch niet. Als Quinn goed blijft groeien mogen we ’s nachts wat meer tijd tussen de voedingen laten. Dat zou al zoveel schelen!

Routine

De afgelopen week was natuurlijk de kraamweek en met zowel een kraamverzorgster als een stagiaire waren er handjes genoeg om te zorgen dat alles op rolletjes liep hier in huis. Lise is helemaal weg van de twee dames en reageert ook geweldig goed op Quinn zelf. Ze wil hem vaak knuffelen en kusjes geven en vindt het erg leuk om te helpen met verschonen of het geven van zijn flesje. Dat maakt me zo trots! Ze ziet mij natuurlijk erg vaak met Quinn in de weer, maar heeft daar tot nu toe nog niet negatief op gereageerd. Wel probeer ik bewust ook genoeg 1-op-1 aandacht aan haar te geven. Zo heb ik haar een avond alleen in bad gedaan en pakken we rond het avondeten vaak even ons momentje door samen een boekje te lezen of wat te spelen. Ik denk dat dat heel belangrijk is en vind het ook fijn haar even die volledige aandacht te kunnen geven.

Wat dat betreft ben ik wel een klein beetje zenuwachtig voor de komende week. M moet namelijk weer aan het werk. Vandaag is er nog kraamhulp en ook dinsdag heb ik nog wat extra uren gekregen in verband met de borstvoeding. Maar daarna sta ik er dus vaker alleen voor en ben ik heel benieuwd hoe dat gaat zijn.

Dat was het voor deze update! Als ik zo terugkijk is de eerste week echt voorbijgevlogen. Ik hoop niet dat alle weken zo snel zullen gaan…  

12 Comments

 • Reply Nicole 7 november 2016 at 06:25

  Ik hoop dat de lactatiekundige je fijne tips kan geven en kan ontdekken wat er mis gaat! Daarnaast echt super om te horen dat Lise zo positief reageert op haar broertje. Lijkt me inderdaad even een uitdaging dadelijk alleen voor die twee zorgen maar jij kan dat!

 • Reply Fenna 7 november 2016 at 07:21

  Hopelijk kan de lactatiekundige je helpen!
  Lise klinkt als een trotse grote zus zeg, schattig!
  Het lijkt me wel pittig, van een naar twee kindjes. Maar volgens mij gaat dat bij jou helemaal goedkomen 🙂

 • Reply Essma 7 november 2016 at 07:30

  Goed van je dat je die lactatiekundige hebt ingeschakeld! Ik hoop zo voor je dat het lukt met het voeden, want het is zo’n speciaal gevoel en moment! Zet ‘em op!

 • Reply Loes Johanna 7 november 2016 at 07:42

  Hopelijk kan de lactatiedeskundige hulp bieden! Wat fijn dat Lise zo goed reageert op haar broertje!

 • Reply Charlotte 7 november 2016 at 08:56

  Hopelijk heb je veel aan je afspraak met de lactatiedeskundige vandaag! En fijn dat je ’s middags nog even kan liggen, dat zal bij ons niet lukken straks… 🙁 Ik had Lise trouwens gisteren nog even gezien en ze zei dat ze een heel lief broertje heeft!

 • Reply Jodi - liefthuis 7 november 2016 at 18:15

  Klinkt als een heerlijke week. Ow en over die bv. Hier wilde meneer ook. Niet goed Aanhappen. We zijn het blijven proberen en idd wat bijvoeden of afkolven. Na twee weken ging het steeds beter en vanaf 3 dronk hij volledig uit de borst. Dus hou vol meis ( als je wil) het kan echt beter worde . Super dat lactatiekundige komt

 • Reply Patricia 7 november 2016 at 21:38

  Gefeliciteerd mmet de geboorte van Quinn. Mooie naam. Zelf heb ik 2 dochters van 2..5 en 4 maanden. De eerste weken zijn heftig. Maar het is het allemaal zo waard! Veel geluk!

 • Reply Simone 7 november 2016 at 22:05

  Hopelijk gaat het snel goed met de borstvoeding, zou fijn zijn! Wat lief dat Lise zo lief helpt 🙂

 • Reply janske 7 november 2016 at 22:14

  Dat gaat vast helemaal goed komen zonder Michiel! Moet je Quinn echt wakker maken voor de voeding ’s nachts…ik moest dat de eerste dagen bij Coco ook omdat ze te veel was afgevallen, maar het werkte bij haar voor geen meter…dan dronk ze dus ook niet…wanneer ik het op haar verzoek deed (bv geven) dan dronk ze wel…succes meid, je doet het super!

 • Reply De M van Mama Jessica 8 november 2016 at 08:55

  Wat goed dat je een lactatiedeskundige laat komen! Ik ben erg benieuwd en hoop dat je fijn borstvoeding kan blijven geven.
  En super lief dat Lise zo reageert!
  You can do it!!

 • Reply Rory 8 november 2016 at 12:41

  Ik ben echt hartstikke blij voor jullie. Mooie naam ook, Quinn. Bijzonder en mooi. Ineens herinner ik mij de eerste – pittige – tijd ook weer goed als ik dat zo lees. Wat ik niet had verwacht is dat je het gaandeweg echt ‘vergeet’. Nu Mila best ziekjes is en ’s nachts wat vaker wakker is heb ik echt de neiging om te klagen dat ik zo moe ben. Maar hé, waar hèb ik het over. Die eerste weken (en bij ons het eerste jaar), dat was pas pittig. Veel succes. Ook als je het alleen moet doen en succes met de lactatiedeskundige.

 • Reply Jessica 9 november 2016 at 19:23

  Wat goed dat de lactatiedeskundige langs komt. Hopelijk mag/kan je borstvoeding blijven geven.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.