BABY QUINN'S UPDATES

Baby update Quinn | 1 maand

30 november 2016

1 maand

Vandaag is Quinn alweer 1 maand oud. Ongelooflijk! Het lijkt of ik hem gisteren voor het eerst zag, maar we zijn gewoon alweer een maand verder. Vanaf nu ga ik de baby updates per maand doen. Deze update zal voornamelijk gaan over de laatste week, aangezien er vorige week nog een update is verschenen. De volgende baby update kun je verwachten als Quinn 2 maanden oud is en zal gaan over zijn volledige tweede levensmaand.

Voeding

Nog altijd krijgt Quinn een combi van borst- en flesvoeding. In mijn borstvoedingsverhaal schreef ik dat ik mezelf tot het eind van de maand de tijd gaf een beslissing te maken. Ik hoopte natuurlijk dat het beter zou gaan en we de kunstvoeding steeds minder nodig zouden hebben, maar helaas is dat nog niet het geval. Toch heb ik nog niet besloten te stoppen en het voorlopig nog even op deze manier te blijven doen. Het kost wat extra tijd, maar ik voel dat het nog geen tijd is om de borstvoeding definitief vaarwel te zeggen.

Morgenmiddag ga ik weer naar het consultatiebureau om Quinn te laten wegen. Dat is er vorige week niet van gekomen, dus ik ben erg benieuwd hoeveel erbij is gekomen vergeleken met twee weken geleden. Zo te voelen is hij in elk geval goed aangekomen.

Slapen

Nog altijd zijn de nachten gebroken, maar ik had eigenlijk ook niet anders verwacht. Lise sliep door toen ze zes weken was en dat is Quinn natuurlijk nog niet. Bovendien ga ik er maar niet vanuit dat hij ook zo vlug is, dan kan het straks alleen maar meevallen. De laatste avondvoeding valt meestal tussen 22:00 en 23:00 uur ’s avonds. Daarna gaan we naar bed en tussen 2:00 en 3:00 ongeveer wordt hij dan uit zichzelf weer wakker voor een voeding. En vroeg in de ochtend, zo tussen 6:00 en 7:00 uur is het dan weer tijd om te voeden. Soms valt die laatste voeding iets eerder en kunnen we echt nog even gaan slapen, maar het komt ook wel voor dat we pas tegen 7:30 uur klaar zijn.

Ontwikkeling

Een nieuw onderdeel van de baby updates is ‘ontwikkeling’. Want naast groeien, ontwikkelt een baby zich natuurlijk ook nog eens in rap tempo. En de eerste grote mijlpaal is daar: Quinn kan (bewust) lachen! Hoewel… ik ben nog de enige die daar getuige van is geweest, maar ik weet zeker dat het niet zo’n stuiptrekkerig lachje was dat hij wel vaker heeft als hij net in slaap valt bijvoorbeeld. Hij keek me recht aan toen ik tegen hem praatte en glimlachte! Natuurlijk kreeg ik het daarna niet meteen gereproduceerd, dus op onderstaande foto is de lach iets minder goed te zien (maar volgens mij lacht hij wel degelijk!).

Dagelijkse routine

Onze wasmachine is thank God weer gemaakt. M is in de weer geweest met ontstopper bij de afvoer en opeens is het lekkende water verleden tijd. Gelukkig maar, want als ik geen was per dag draai, loop ik binnen de kortste keren gigantisch achter de feiten aan.

Verder is er wat onze routine betreft niet zo heel veel veranderd ten opzichte van vorige week. Behalve dan dat ik Quinn nu in de ochtend ook graag boven wil laten slapen. Daar is hij het zelf alleen nog niet zo mee eens. Hij heeft er maandagochtend een half uurtje in zijn wieg geslapen, maar gisteren had hij er helemaal geen zin in en heb ik hem uiteindelijk toch maar in de box te slapen gelegd…

Morgen is het dus tijd voor het weeguurtje bij het consultatiebureau. Verder gaan we een lekker rustig weekend tegemoet en direct daarna vieren we natuurlijk Sinterklaas! Quinn heeft het wel goed bekeken. Op tijd geboren om alle feestdagen mee te kunnen vieren!

6 Comments

 • Reply Loes Johanna 30 november 2016 at 08:04

  Wat gaat de tijd snel, en wat is het een heerlijk mannetje! Veel plezier met Sinterklaas!

 • Reply Nesrin 30 november 2016 at 11:34

  Fijn dat alles goed met baby Quinn. Ik kom voor het eerst op je blog en ik vind dat je leuk schrijft.
  Horror dat de wasmachine kapot was 😉

  • Reply Monique 1 december 2016 at 15:19

   Wat leuk om te horen Nesrin, dankjewel! Hopelijk kom je nog eens terug 🙂

 • Reply jodi - liefthuis 30 november 2016 at 14:42

  Wat gaat de tijd toch snel en idd maar goed dat je wasmachine weer gemaakt is. Ik zou niet weten wat ik anders moest.

 • Reply Kirsten 30 november 2016 at 17:25

  Ik had het bij Lenne ook dat ik er zeker van was dat ze bewust naar mij gelachen had, maar mijn man leek mij maar niet te willen geloven 😉 Knap dat je zo doorzet met borstvoeding hoor! & zonder wasmachine even moeten, ik kan het mij niet voorstellen.. gelukkig!

 • Reply Lieke 1 december 2016 at 18:33

  Wat fijn om te horen dat het goed gaat met Quinn! Wat heeft hij een leuke kleertjes aan zeg. Gelukkig doet de wasmachine het weer. Lijkt me heel erg onhandig zonder wasmachine en al helemaal als je een kindje hebt.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.