BABY DIY

B1BB – Uitnodiging 1e verjaardag

29 oktober 2014

 

de uitnodiging

De familie en vrienden die je graag wilt uitnodigen voor de eerste verjaardag van je kindje kun je natuurlijk een simpele e-mail sturen met daarin de datum en tijd dat ze langs mogen komen. Je kunt ook een event op Facebook aanmaken en daar iedereen op uitnodigen die je er graag bij wilt hebben. Maar ik persoonlijk vond het wel leuk om iets speciaals te maken van de uitnodiging voor Lise’s allereerste verjaardag.

Ik ging op zoek naar leuke ideetjes en gebruikte daarvoor voornamelijk Pinterest. Een medium waarvan ik eerst niet goed wist wat ik ermee moest, maar wat ik sinds kort helemaal ontdekt heb! De inspiratie stroomde gelijk binnen. Veel opties vielen echter meteen al af omdat ze niet haalbaar of gewoonweg onhandig waren.

Maar toen ik een foto zag van een klein meisje in een rood jurkje met een ‘bos’ rode ballonnen, wist ik dat het zoiets moest worden. Ik ging op onderzoek uit en ontdekte dat een feestwinkeltje hier in de buurt ballonnen vult met helium en je ze per stuk kunt kopen. Voor Lise’s eerste verjaardag wilde ik graag één ballon, dus dat kwam perfect uit!

De outfit

Over de outfit die ze op de foto aan moest hebben, hoefde ik maar heel even na te denken. Geen tuttig jurkje met tule, maar iets stoerders. Het zwart-witte rokje dat ik net daarvoor bij Wibra kocht vond ik perfect met een zwarte maillot eronder. Ik wilde graag één kleur die eruit zou springen op de foto, dus koos ik voor een knalroze truitje. Uit haar strikkencollectie koos ik een strik in ongeveer dezelfde kleur roze en de ballon moest natuurlijk ook zo’n beetje die kleur hebben.

Op een zonnige zaterdagmorgen fietsten we met z’n drietjes eerst naar het feestwinkeltje en toen, met ballon, door naar het stadswandelpark om een mooi plekje te zoeken voor de foto’s. Vlakbij het water met de eendjes (niet TE dichtbij natuurlijk) streken we neer en moest M eerst z’n camera goed instellen. Ik maakte voorzichtig de ballon vast aan Lise’s polsje en daarna was het foto’s maken geblazen. Ik denk dat M in totaal wel 200 foto’s gemaakt heeft, maar je kunt er uiteraard beter teveel hebben dan te weinig. Hieronder een kleine selectie:

uitnodiging3

uitnodiging2

uitnodiging1

uitnodiging4Op de laatste foto kun je zien dat zo’n fotoshoot best vermoeiend is voor een meisje van 11 maanden 😉

Ik wilde voor de uitnodiging graag een foto waarop Lise lacht, maar ze had het zo druk met kruipen, de ballon bestuderen en friemelen aan het touwtje, dat er geen lachje af kon. Pas toen ik ging zingen en dansen achter M begon mevrouw te lachen. Ik hoop dat niemand me gezien heeft, want ik stond echt heel raar te doen haha!

Ik wilde de uitnodiging laten bestaan uit twee delen. Links DE foto van Lise met ballon en rechts tekst. Waarbij ik een soort overzichtje in mijn hoofd had met allerlei verschillende lettertypen en weer die felle kleur roze als accentkleur. Voor het ontwerp gebruikte ik Picmonkey, wat ik echt een ideaal gratis tooltje vind om dit soort dingen mee te maken.

Na wat bloed, zweet en tranen zie je hieronder het eindresultaat! *tromgeroffel*

uitnodiginglise

In de witte balk stond ons adres, maar dat heb ik even weg gegumd. Eronder een ‘link’ naar Lise’s lijstje op Wilgraaghebben.nl de plek waar we het verlanglijstje van Lise bijhouden en waar mensen zelf dingen van dat lijstje kunnen afstrepen. Ideaal! In de begeleidende e-mail had ik gevraagd of iedereen even wilde laten weten of ze komen en zo ja, met hoeveel man. Dat is fijn voor de verdere voorbereiding van het feestje.

Meer inspiratie

Er bestaan natuurlijk nog 1001 andere leuke ideeën. Ik heb een bord aangemaakt op Pinterest met inspiratie voor uitnodigingen voor de eerste verjaardag van een meisje en leuke foto’s die je daarvoor kunt gebruiken en knutselwerkjes die je kunt maken. Neem gerust eens een kijkje!

Vandaag plaatste Odile op Gomommygo.nl ook een artikel over de uitnodiging die zij maakte voor de verjaardag van Maxim. Je vindt er ook de nodige inspiratie voor uitnodigingen voor jongens!

Hoe vind je de uitnodiging voor Lise’s 1e verjaardag geworden? Ik ben zelf erg blij met het resultaat! Ik ben dan misschien geen creatief wonder, maar vind dat ik er toch best wat leuks van heb weten te maken.

Kom jij zelf leuke ideeën tegen voor een eerste verjaardag, of heb je een vraag of verzoek? Laat dan een reactie achter! Gebruik hashtag #B1BB op Instagram of Twitter.

7 Comments

 • Reply B1BB – Uitnodiging 1e verjaardag | Go, mommy, go! 29 oktober 2014 at 07:15

  […] heeft Monique op Moonoloog.nl ook een artikel over de uitnodiging die zij maakte voor de verjaardag van Lise. Ik vind hem erg […]

 • Reply Omagazijn 29 oktober 2014 at 07:24

  Heerlijk die foto’s zo in het groen! Mooi gelukt.

  • Reply Monique 29 oktober 2014 at 22:25

   Dankjewel! Inderdaad fijn dat het gras nog zo fris groen was en het zulk mooi weer was 🙂

 • Reply Joyce 29 oktober 2014 at 12:03

  aah wat een leuke foto!

 • Reply Judith 29 oktober 2014 at 13:25

  Hele leuke foto zo met die ballon. Het kaartje is erg leuk geworden hoor! Ik was zelf ook heel blij met mijn zoontje z’n 1e verjaardagskaartje. Toch speciaal zo’n eerste verjaardag 🙂

  • Reply Monique 29 oktober 2014 at 22:26

   Zeker speciaal! Had niet verwacht dat het zo bijzonder zou zijn, maar het voelt bijna als een tweede kraamfeest 😉

 • Reply Mahwish 29 oktober 2014 at 17:32

  Heel leuk! Ziet er erg schattig uit.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.