BABY ETEN EN DRINKEN

Alternatieven voor beschuit met muisjes

13 juli 2016

beschuit met muisjes

Van oudsher trakteren we als er een baby is geboren op beschuit met muisjes. Hoewel ik het erg lekker vind, is het soms toch ook een beetje saai. Gelukkig zijn er veel lekkere en originele alternatieven voor de klassieke beschuit met muisjes. Super leuk als geboortetraktatie voor het kraambezoek, of op een kraamfeest of babyshower. Ik zet een aantal alternatieven voor beschuit met muisjes voor je op een rij!

Zoenen met muisjes

Oehhh ik hou van zoenen! Ja ook van het werkwoord 😉 maar ik heb het hier over de welbekende (neger)zoenen, die je ook heel leuk kunt gebruiken voor een geboortetraktatie. Snijd met een scherp mesje het bovenste topje van de zoen af, dip de bovenkant in roze of blauwe muisjes en klaar is kees!

Minitompoesjes met muisjes

Ook al zo lekker. Tompoezen in mini-formaat. De bovenkant is natuurlijk al roze, dus deze zijn vooral geschikt voor het vieren van de geboorte van een babymeisje. De randen van de tompoes (dus waar de room zit) dip je in de roze muisjes en zo maak je ze nog net iets feestelijker.

Nijntje koekjes met jurkje van muisjes

Deze vind ik er zo leuk uitzien! In de supermarkt vind je in het schap met babyvoeding koekjes in de vorm van Nijntje. Met witte chocopasta besmeer je het koekje op de plek waar normaal gesproken het jurkje van Nijntje zit. Hierover strooi je naar keuze blauwe of roze muisjes. Ook erg leuk als traktatie voor kleinere gasten op een babyborrel of kraambezoek.

Lange vingers met muisjesdip

Deze heb ik zelf gemaakt voor het kraamfeest van Lise en ze waren een groot succes! Smelt chocolade en dip de lange vinger eerst tot ongeveer halverwege in de gesmolten chocolade. Daarna strooi je er de kleur muisjes van je keuze overheen, je laat het afkoelen (en daarmee drogen) en vervolgens kun je ze staand in een glaasje heel feestelijk presenteren.

Cupcakes met frosting en muisjes

Ook een cupcake kan prima als basis dienen voor een geboortetraktatie. Met een witte, of juist blauwe of roze frosting en muisjes erop ziet het eruit als een heus gebakje. Hou je niet zo van muisjes, dan kun je natuurlijk ook enkel voor een frosting in de betreffende kleur kiezen, eventueel versierd met bijvoorbeeld chocoladekrullen of hagelslag.

Roze koeken

Ze zijn al roze van zichzelf, maar met een rondje van witte chocopasta in het midden kun je ze nog extra versieren met roze muisjes. En met decoratiestiften met eetbare ‘inkt’ kun je er bijvoorbeeld ook de naam van de baby opschrijven. Snel klaar, feestelijk en heel lekker!

Chocoladekoekjes of flikken met muisjes

De combi chocolade en muisjes is een hele fijne. Dus waarom zou je niet gaan voor chocoladekoekjes of chocoladeflikken, die je versiert met muisjes? Je verwarmt de koekjes of flikken een aantal seconden in de magnetron waardoor de chocolade begint te smelten en kunt ze vervolgens versieren met muisjes. Zodra de chocolade weer hard is geworden, zijn ze klaar om geserveerd te worden.

Minitompoesjes met foto

Super persoonlijk wordt je traktatie als je gebruikmaakt van een foto van de baby. Bij HEMA kun je minitompoesjes laten maken met een foto naar keuze erop. Super voor een kraamfeest of babyborrel! En ook ideaal als je niet zo’n fan bent van muisjes.

Op Pinterest heb ik naast deze nog een aantal andere alternatieven voor beschuit met muisjes verzameld. Neem daar dus gerust eens een kijkje als je op zoek bent naar inspiratie.

Wat is jouw favoriete alternatief voor beschuit met muisjes?

3 Comments

 • Reply Jodi - liefthuis 13 juli 2016 at 15:24

  leuke opties, maar heel eerlijk. Beschuit met muisjes hoort er ook gewoon echt bij vind ik. Misschien als extra ooit wen andere optie, maar dan wel een optie met muisjes

 • Reply janske 13 juli 2016 at 20:35

  Allemaal lekker en leuk…maar ik ga toch ook nog steeds voor de beschuitjes met muisjes 😉 zelfs nu al 😉

 • Reply Jessica 13 juli 2016 at 20:48

  Leuke tips! Voor als extra… 😉 Ben altijd erg teleurgesteld als ik geen beschuitje krijg omdat ze iets anders hebben haha..

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.