BABY LIFESTYLE

Mijn absolute baby musthaves (tot nu toe)

10 januari 2017

Ruim twee maanden geleden werd ik voor de tweede keer moeder. Tijdens mijn zwangerschap maakte ik een wishlist voor de babyuitzet. Inmiddels heb ik een aantal van die producten in gebruik. Welke items vind ik in de praktijk een echte musthave? 

 • Babynestje – Hij stond niet eens op mijn lijstje, maar toen ik hem op social media steeds vaker voorbij zag komen, wist ik dat ik er ook een wilde. Een babynest. En dan het liefst die een babynest van Done By Deer, een Deens merk waar ik helemaal fan van ben geworden de afgelopen maanden. Het nestje is niet alleen leuk om te zien, maar ook super handig. We hebben het vaak in de box of op de bank liggen, maar ik neem het ook weleens mee naar mijn ouders als we daar wat langer zijn en ik Quinn ergens geborgen neer wil leggen. Dekentje erbij en klaar is kees! Ja, een absolute aanrader als je het mij vraagt. Helaas wel wat prijzig ook, dat geef ik toe.
 • Koeka wikkelcape – Koeka vond ik ten tijde van mijn eerste zwangerschap al geweldig, maar erg prijzig. En dat vind ik nog steeds, alleen beloofde ik mezelf dat ik voor Quinn één item van Koeka mocht kopen waar ik ook echt veel gebruik van zou maken. En dat werd een wikkelcape.
  Ik ging voor een prachtexemplaar van wafelstof in ‘sapphire’, een mooie groene kleur. De eerste weken gebruikten we hem dagelijks, nu ligt hij als dekentje in de box. Ik ben er nog altijd even blij mee.
 • Flessen van Dr Brown’s – Toen tijdens de kraamweek bleek dat de borstvoeding niet zo goed op gang kwam als we graag wilden, moest er worden bijgevoed. De kraamverzorgster raadde me de (brede) flessen van Dr Brown’s aan. Bij Lise gebruikten we Difrax flessen. Op zich was ik daar niet ontevreden over, alleen lekten die nogal eens bij het ventiel aan de onderkant.
  Ik ben momenteel dus erg te spreken over de flessen van Dr Brown’s. Het speciale ventiel in de fles zou ervoor zorgen dat de baby zo min mogelijk lucht binnenkrijgt. En ik weet natuurlijk niet of het door de flessen komt, maar Quinn heeft amper last gehad van darmkrampjes. Fijn!
 • XL hydrofiele doeken – Deze had ik dus helemaal geen toen Lise een baby was (waren ze er toen eigenlijk al wel?), maar de extra grote hydrofieldoeken vind ik nu echt een onmisbaar item in de commode. Ik gebruik ze graag als ik Quinn in bad doe om hem helemaal in te kunnen wikkelen. Maar ze zijn ook fijn in het bedje, in de kinderwagen, of als onderlegger in de box.
 • Stokke Newborn Set – Heel binnenkort kun je er een aparte review van verwachten, dus ik geef nu nog niet al teveel weg. Maar wat is die Newborn Set van Stokke fijn! We zitten elke avond met het hele gezin aan tafel. Zo gezellig! En als we straks beginnen met groente- en fruithapjes lijkt het me helemaal ideaal.
 • Lamaze 3-in-1 speelkleed – Lise vond hem geweldig als baby en ook Quinn is er weg van. Het 3-in-1 speelkleed van Lamaze. Volgens mij is er inmiddels een nieuwe versie op de markt, maar deze hebben wij en is dus opnieuw een doorslaand succes.
 • Tiny Love muziekmobiel – Nog een ‘erfenis’ van Lise’s babytijd: de muziekmobiel van Tiny Love. Grappig hoeveel herinneringen er weer bovenkomen als je de muziekjes van de mobiel na zo’n lange tijd weer hoort. Maar dat is niet de enige reden dat hij in dit rijtje staat. Quinn is er gek op! Je ziet hem de diertjes met zijn ogen volgen als ze ronddraaien en hij wordt er zichtbaar rustig van. Het fijne van deze mobiel vind ik dat je het bovenstuk eraf kunt halen zodra je kindje kan zitten. Hij of zij kan dan zelf met het bedieningspaneel spelen en naar de liedjes luisteren.

Wat vind jij een echte mushave als het gaat om babyspullen?

14 Comments

 • Reply Loes Johanna 10 januari 2017 at 06:16

  Dit is fijn en handig om te lezen! Hier namelijk nog geen musthaves, ik ben zwanger van de eerste. Ga dit zeker onthouden. 🙂

 • Reply Patricia 10 januari 2017 at 06:31

  Inderdaad even kijken wat er nog niet van op onze last minute te halen lijst staat. Stokke is ook een droom hier, maar zo prijzig hè…

 • Reply Nicole 10 januari 2017 at 08:14

  Die newbornset van stokke staat ook op m’n lijstje en het babynestje ook. De xl hydrofiel doeken had ik ook niet.. Nu toch maar aan schaffen..

 • Reply Nicole 10 januari 2017 at 08:59

  De newbornset was een van de weinige dingen die ik per se wilde hebben. De eerste weken vond onze dochter er niets aan en keek ik een beetje jaloers naar foto’s van Quinn erin, maar nu vindt ze het heel gezellig om met ons aan tafel te zitten en is het precies zo leuk als ik hoopte!

 • Reply Nicole 10 januari 2017 at 09:11

  Flessen van dr brown idd! De rest heb ik allemaal niet van wat je opnoemt.

 • Reply Vlijtig Liesje 10 januari 2017 at 10:59

  Billen doekjes! Die zijn echt overal goed voor.

 • Reply essma 10 januari 2017 at 11:10

  De mum2mum wonder bib! perfect!

 • Reply Charlotte 10 januari 2017 at 12:47

  De XL hydrodoeken gebruik ik nog steeds voor Aukje. Vind ze zo fijn! En de rest ga ik over een paar maandjes ontdekken… 😉

 • Reply Kelly 10 januari 2017 at 14:59

  Ik ben echt superblij met de Difrax flessenwarmer. Geweldig apparaat. Het werkt zowel voor borst als voor flesvoeding en je kunt het overal mee naartoe nemen want het is niet zo’n asociaal groot ding.

 • Reply jodi - liedthuis 10 januari 2017 at 20:04

  Dat babynestje lijkt me inderdaad ideaal en die xl hydrofieldoeken hebben wij ook heel erg veel gebruikt.

 • Reply Lieke 11 januari 2017 at 23:42

  Wat een leuk behang in de babykamer. Die stokke newborn set lijkt me super handig.

 • Reply Bertine 22 januari 2017 at 14:47

  wat een handig lijstje! ik heb ook een koeka wikkelcape gekocht, maar dan via marktplaats… want ze zijn idd erg duur!

 • Reply Renate 20 juni 2018 at 21:04

  Wauw, heel leuk behang! Waar is het van?

  • Reply Monique 20 juni 2018 at 22:10

   Dank je! Het is van Eiffinger.

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.