ETEN EN DRINKEN

Savory Sunday #8 Kikkererwtensoep

3 maart 2013
kikkererwtensoep

Bron: AH.nl

 

Deze soep maakte mijn man gisteren. Ik had nog nooit op deze manier kikkererwten gegeten, maar was erg nieuwsgierig hoe het zou smaken. En het was heerlijk! Een ideaal soepje om als lunch te eten, maar samen met een stokbroodje ook prima als avondmaaltijd! En naast het feit dat het gezond is, is het ook nog eens supersnel klaar. Het kostte manlief maar een kwartiertje.

 

Wat heb je nodig?  (4 personen)

800 gram kikkererwten (2 blikken van 400 gram)
2 eetlepels groene currypasta
1 rode paprika
300 gram prei (gesneden)
400 ml kokosmelk
300 ml groentebouillon
Olijfolie

 

Bereidingswijze

Verhit een beetje olijfolie in een soeppan en bak hierin de prei kort aan. Voeg hier vervolgens de in stukjes gesneden paprika aan toe. Kook alvast water voor de bouillon. Voeg de currypasta toe en bak deze nog 2 minuten mee. Laat de kikkererwten uitlekken en voeg ze samen met de kokosmelk en groentebouillon toe aan het groentemengsel. Laat het geheel 5 minuten zachtjes doorkoken. Voeg naar smaak zout en peper toe en verdeel de soep over vier kommen.

Serveer de soep met stokbrood of focaccia.

Eet smakelijk!

1 reactie

  • Reply Mieke 3 maart 2013 at 21:37

    Gezonde, lekkere recepten die ook nog eens snel klaar zijn. Super. Thanks voor de tip weer! 🙂

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.